Bouw

Bouw met ons op een innovatieve en duurzame manier

Bouwen aan de wereld van morgen

Of je nou bij ons aanklopt met een uitgewerkt bouwplan of nog helemaal aan het begin staat, Hendriks bouwt graag aan jouw wereld van morgen. Wanneer je bouwplan in concept klaar is, bieden we je via ons planvoorbereidingsbureau een geoptimaliseerd plan aan. Dat levert je ook gelijk een duidelijke prijs op. Gaan we voor je aan de slag, dan vormen we een projectgroep. De projectleider daarvan wordt jouw eigen aanspreekpunt.

Wanneer je plan nog niet helder (genoeg) omschreven is, zetten we ons netwerk van architecten, bouwadviseurs en constructeurs in om met jou het plan verder te ontwikkelen. In het samenspel van bouwen met opdrachtgevers, eindgebruikers, bouwadviseurs, architecten, co-creators en gemeentes ligt onze kracht. Dus wat wil je gebouwd hebben,  woningen, een school, zorgvastgoed of kantoorpand?

contact

We zetten de zon
in zijn kracht

Projecten transformeren in duurzame leefomgevingen: dát is nodig voor volgende generaties. Om zo’n leefomgeving te creëren, benutten we onder andere het volle potentieel van de zon. Dat doen we vanuit Hendriks Zonkracht, met zonnepanelen en innovatieve bewezen toepassingen. Die wekken niet alleen duurzame energie op, maar kunnen ook duurzame warmte leveren. 

Ontdek Hendriks Zonkracht

Hoe we bouwen aan de toekomst

We bouwen aan de wereld van nu met ons oog sterk gericht op de toekomst. Hendriks maakt ’t voor generaties. Dat betekent dat we:

  • meer biobased materialen gaan gebruiken,
  • meer circulaire materialen,
  • vóórafgaand aan een project al nadenken over het hergebruik door remontabele elementen in te zetten,
  • Modulair bouwen met prefab bouwelementen vanuit onze Modulefabrique.

Dat doen we samen met onze collega’s van Techniek en onze co-creators, om de energietransitie én een nieuwe manier van bouwen naadloos in elkaar te laten integreren. Spil in deze integratie is BIM, het digitale bouwinformatiemodel waarin het werk van onze collega’s en co-creators samenkomt. Een onmisbare samenwerktool met veel toekomst, waarin we als voorhoedespeler dan ook blijven investeren.

Energietransitie

Samen met onze collega's van Techniek en Hendriks Coppelmans werken we aan de energietransitie. Om de omslag te kunnen maken naar minder verbruik van energie bij het maken én gebruiken van vastgoed, combineren we bouwkundige en installatietechnische elementen. We streven niet alleen naar Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG), maar leggen de lat vaak hoger: Energie Neutraal Gebouw (ENG), Nul-op-de-meter (NOM) of zelfs of Plus-op-de-meter (POM). Dat vraagt ook wat van de gebruikers: een andere manier van omgaan met energie. Ook dat ondersteunen we graag door gebruikers goed op weg te helpen en inzicht te geven in hun gebruikersgebonden energiegebruik.

Andere bouwmaterialen

De energietransitie staat niet op zichzelf: ook bouwmaterialen dragen bij aan CO2-uitstoot. Daarom werken we aan een routekaart met als doel om onze CO2-uitstoot én het gebruik van primaire grondstoffen eind 2023 al tot 50% te verminderen. Onze ambities zijn daarin dus hoger dan die van de overheid: we halen de doelen van 2030 naar voren. We denken daarbij onder andere aan het investeren in circulaire en biobased materialen en gebruik van remontabele elementen. We passen niet alleen circulaire en biobased bouwmaterialen toe, we participeren ook actief in de ontwikkeling en productie ervan via de Circulaire grondstoffen bv. In deze rol als productontwikkelaar investeren we in initiatieven van anderen of we initiëren ze zelf.
Ook in onze bedrijfsvoering nemen we onze CO2-doelen  mee. Dat betekent bijvoorbeeld dat we ons wagenpark elektrificeren.

Bekijk ons nieuwe ecosysteem voor de bouw

Asset management

Asset management is een verbetering van het traditionele onderhoudsmanagement. Prestaties, kosten en risico’s van alle assets worden immers al vóór de ontwerpfase meegenomen, waardoor we de hele levenscyclus van het gebouw kunnen optimaliseren. Daarnaast zorgt asset management voor meer waardecreatie, omdat het inzicht geeft in alle zaken om het vastgoed heen: van bouwkundige en installatietechnische elementen tot en met wetten, regels en administratieve aspecten.

Onze integrale kennis en ervaring vanuit onderhoud en beheer passen we toe bij bouw: bij design & buildopdrachten, maar ook bij bouwopdrachten in de optimalisatiefase.

Enkele van onze bouwprojecten

Strijp R

Eindhoven
Wonen
Energietransitie, Circulariteit
Groen en ruim opgezette wijk op voormalig industrieterrein
Lees meer

Shimano

Eindhoven
Werken
Energietransitie
Hoofdkantoor met BREEAM certificaat
Lees meer

Alde Steeg

Beuningen
Wonen, Zorgen
Leefbaarheid
Een centraal plein vol levendigheid
Lees meer

Hendriks Premium Wonen: ons concept voor jouw maatwerk

Ons menu voor maatwerkwoningen: Hendriks Premium Wonen. Dit bouwconcept bied je een snelle, flexibele en prijsbewuste oplossing om jouw woningproject tot stand te brengen. Het basisconcept is het duurzame vertrekpunt van ons maatwerktraject. Daarna vullen we de wensen van de opdrachtgever én bewoner op individuele basis in. Voor jou als ontwikkelaar, woningcorporatie of belegger betekent dit: snel en efficiënt inspelen op de uitdagingen van de markt. En voor bewoners: betaalbaar wonen in een woning naar wens.

Grondgebonden en gestapelde variant

Modulefabrique®

Sleutel tot snelle, betaalbare en duurzame woningbouw
Lees meer

De ARACbreker zorgt voor schoon beton

Innovatie in de bouw
Lees meer

Materiaaltransitie kan sneller

Met baanbrekende innovaties CO2 verlagen én grip op bouwkosten
Lees meer

Ontmoet het bouwteam

Jouw aanspreekpunten bij Hendriks Bouw (Klik op de foto voor contantgegevens)

Carl Dolmans
Directeur
Ignaas Pennings
Hoofd Voorbereiding
Vincent Hendriks
Directeur