Hendriks 100 jaar

Al 100 jaar vooruit

In 1922 begon Bijs Hendriks in alle eenvoud zijn eenmanszaak voor metselwerken. Hij had op dat moment niet kunnen voorzien dat het bedrijf zou uitgroeien tot het huidige solide familiebedrijf. Inmiddels staan de derde én vierde generatie samen aan het roer van een succesvolle onderneming en is de blik als vanouds gericht op de toekomst. En dat al 100 jaar.  

Met de nieuwe generatie zijn we op weg om samen nog meer duurzame leefomgevingen te creëren. We doen dat op een slimme, sociale, duurzame manier, maar altijd in co-creatie met opdrachtgevers, samenwerkingspartners en eindgebruikers. We zijn een bedrijf dat niet alleen bedenkt, bouwt en beheert, maar dat ook denkt aan de generaties die na ons komen. 

In 2022 vieren we ons 100-jarig jubileum, met inmiddels ruim 300 medewerkers. Daar zijn we vanzelfsprekend trots op! Het wordt een jaar vol hoogtepunten. In september 2022 vierden we samen met onze relaties en medewerkers ons 100 jarig bestaan. Verder organiseerden we een familiedag, een tweetal kennisevents en een golftoernooi. 

Hendriks viert 100-jarig bestaan met predicaat Hofleverancier

Burgemeester Wobine Buijs heeft op 16 september het predicaat Hofleverancier uitgereikt aan de directie van Hendriks. De onderneming is nu een van de 500 bedrijven in Nederland die deze bijzondere eretitel draagt. Het bedrijf mag het Koninklijk Wapen voeren, met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier'.

“We zijn trots op de koninklijke onderscheiding. Het is de kroon op ons werk en een erkenning voor alle medewerkers door de jaren heen”, zegt directeur Lambèr Hendriks. “Wat 100 jaar geleden begon als eenmanszaak, is uitgegroeid tot een succesvol familiebedrijf met ruim 300 medewerkers.” Mededirecteur Michael Hendriks vult aan: “De afgelopen 100 jaar hebben we in onze regio mee mogen bouwen aan de groei van Nederland. Mede daardoor konden meerdere generaties goed wonen, werken en samenleven.”

Het predicaat Hofleverancier
Het predicaat Hofleverancier is een van de oudste Koninklijke onderscheidingen van ons land. Zijne Majesteit de Koning kent het predicaat toe aan Nederlandse ondernemingen met een uitstekende reputatie in hun regio en branche en die minimaal 100 jaar bestaan. Het wordt toegekend voor een periode van 25 jaar. Daarna kan de gerechtigde aan de Koning verlenging vragen.

Samen toekomst maken
Hendriks bedenkt, bouwt en beheert vanuit vijf disciplines: ontwikkeling, bouw, techniek, onderhoud en beheer. Al honderd jaar draagt Hendriks als Brabants familiebedrijf bij aan de toekomst. Mededirecteur Vincent Hendriks: “Bij alles wat we doen kiezen we voor slim, sociaal en duurzaam. We houden rekening met het klimaat en zijn vernieuwend in de energie- en materiaaltransitie. Van daaruit maken we duurzame keuzes. Voor de huidige generatie én de volgende. Ons vertrekpunt zijn de behoeftes van vandaag, maar onze gezamenlijke bestemming is altijd de wereld van morgen. Samen, met onze partners én medewerkers, maken we de toekomst."

Een terugblik op een geweldige avond!

Vrijdag 16 september stond in het teken van de viering van ons honderdjarig bestaan. Met veel plezier kijken wij terug op deze inspirerende dag.

Geschiedenis van ons familiebedrijf

Loop met ons mee door 100 jaar geschiedenis. Hoe Lambertus begon in 1922 tot nu, met de vierde generatie Hendriks aan het roer.

Jubileumboek

Vooruit! Het is de titel van ons jubileumboek én het is typerend voor Hendriks. Terugkijken en herinneringen ophalen doen we graag als familie, maar onze blik is vooral gericht op de toekomst. Iedere dag opnieuw. En dat al honderd jaar. 

Het boek is geen terugblik op wat er er vanaf de start in 1922 allemaal is gebeurd, maar vooral een boek met verhalen. Mooie verhalen, over wie Hendriks nu is en waar we met het bedrijf naartoe willen. Want we willen vooruit. 

Lees hieronder een aantal mooie verhalen van enkele opdrachtgevers/samenwerkingspartners en collega's. 

Maatschappelijke actie Hendriks Helpt

Wie jarig is, trakteert!
Hendriks Helpt: gratis professionele klushulp

Het schuurtje van de oude buurman dat al tijden wacht op een grondige opknapbeurt. Dat verenigingsgebouw waar de keukenkastjes toe zijn aan vervanging. Of die kennis met een beperking of een handicap die in huis heel hard een aanpassing nodig heeft? Iedereen kent wel iemand met een klusvraag of wellicht heb je er zelf één. Woon jij in ons werkgebied (Noord-Brabant of Zuid-Gelderland) en ken je iemand met een klusvraag of heb je zelf een klus liggen? Heel 2022 maak je kans op gratis professionele klushulp van Hendriks Bouw en Ontwikkeling. 

Hendriks Helpt

Expositie 100 jaar geopend: kom je kijken?

Binnen in ons pand hebben we een expositie ingericht, die je meeneemt in 100 jaar innovatie. Bij de entree van ons kantoor en bij de toegang tot de loopbrug vind je de expositie terug. In de fotogalerij - loopbrug - vind je onze mooiste herinneringen van de afgelopen eeuw. Een feest van herkenning!

Expositie Hendriks Bouw en Ontwikkeling

100 jaar Hendriks in het nieuws

Dtv Nieuws maakte een mooi item over 100 jaar Hendriks. Lambèr, Michael en Vincent vertellen over hoe het begon, waar we nu staan en waar we naartoe gaan. 

Bekijk hier de video

Werkatelier "Woningnood te lijf: samen anders denken"

Hoe kunnen we binnen bestaande wijken én binnen de bestaande gebouwvoorraad meer of beter passende sociale woningen ontwikkelen? Woningen die betaalbaar, energiezuinig en levensloopbestendig zijn. Dat is de opgave waar we in het werkatelier mee aan de slag zijn gegaan. Samen met enkele corporaties zijn we het gesprek aangegaan door op een andere manier te kijken naar de bestaande wijk Korvelse Schijf in Tilburg. 

Alleen ga je snel, samen kom je verder! Dus wil je hierover met ons in gesprek of heb je een interessante case voor een volgend werkatelier? Neem contact op met Ilse van der Pas.

 

Neem contact op met Ilse van der Pas

Familiedag

Wat doe je als je 100 jaar bestaat? Juist, een mooi feestje vieren met familie. We zijn tenslotte een familiebedrijf. We toverden ons terrein om tot een festival voor jong en oud! Wat er te doen was? Bekijk de video hieronder.

Jubileumschenking € 20.000 voor lokale goede doelen

In september vierden wij ons honderdjarig bestaan met diverse partners, opdrachtgevers en medewerkers. Een moment waarop ons bouwbedrijf vol trots het predicaat Hofleverancier mocht ontvangen. Ter gelegenheid van het jubileum hadden wij een viertal lokale goede doelen benoemd waar een donatie voor gedaan kon worden.

Op vrijdag 14 oktober zijn Thuis in Oss, het Verdihuis, Voedselbank Oss en Kledingbank Oss verblijd met een schenking van elk Є 5.000,- . “Een solide dak boven je hoofd, een maaltijd en warme kleding, is de basis van ieder bestaan”, aldus Michael Hendriks. “Dat gunnen wij iedereen en daarom ondersteunen wij deze vier prachtige lokale initiatieven.”