Hendriks 100 jaar

Al 100 jaar vooruit

In 1922 begon Bijs Hendriks in alle eenvoud zijn eenmanszaak voor metselwerken. Hij had op dat moment niet kunnen voorzien dat het bedrijf zou uitgroeien tot het huidige solide familiebedrijf. Inmiddels staan de derde én vierde generatie samen aan het roer van een succesvolle onderneming en is de blik als vanouds gericht op de toekomst. En dat al 100 jaar.  

Met de nieuwe generatie zijn we op weg om samen nog meer duurzame leefomgevingen te creëren. We doen dat op een slimme, sociale, duurzame manier, maar altijd in co-creatie met opdrachtgevers, samenwerkingspartners en eindgebruikers. We zijn een bedrijf dat niet alleen bedenkt, bouwt en beheert, maar dat ook denkt aan de generaties die na ons komen. 

In 2022 vieren we ons 100-jarig jubileum, met inmiddels ruim 300 medewerkers. Daar zijn we vanzelfsprekend trots op! Het wordt een jaar vol hoogtepunten. In september 2022 vieren we samen met onze relaties en medewerkers ons 100 jarig bestaan. Verder organiseren we een familiedag, een tweetal kennisevents en een golftoernooi. Feest jij met ons mee?  

Geschiedenis van ons familiebedrijf

Loop met ons mee door 100 jaar geschiedenis. Hoe Lambertus begon in 1922 tot nu, met de vierde generatie Hendriks aan het roer.

logo hendriks helpt

Maatschappelijke actie Hendriks Helpt

Wie jarig is, trakteert!
Hendriks Helpt: gratis professionele klushulp

Het schuurtje van de oude buurman dat al tijden wacht op een grondige opknapbeurt. Dat verenigingsgebouw waar de keukenkastjes toe zijn aan vervanging. Of die kennis met een beperking of een handicap die in huis heel hard een aanpassing nodig heeft? Iedereen kent wel iemand met een klusvraag of wellicht heb je er zelf één. Woon jij in ons werkgebied (Noord-Brabant of Zuid-Gelderland) en ken je iemand met een klusvraag of heb je zelf een klus liggen? Heel 2022 maak je kans op gratis professionele klushulp van Hendriks Bouw en Ontwikkeling. 

Hendriks Helpt
Expo
Expo Entree

Expositie 100 jaar geopend: kom je kijken?

Binnen in ons pand hebben we een expositie ingericht, die je meeneemt in 100 jaar innovatie. Bij de entree van ons kantoor en bij de toegang tot de loopbrug vind je de expositie terug. In de fotogalerij - loopbrug - vind je onze mooiste herinneringen van de afgelopen eeuw. Een feest van herkenning!

Expositie Hendriks Bouw en Ontwikkeling
Werkatelier Woningnood Te Lijf 1
Werkatelier Woningnood Te Lijf 2

Werkatelier "Woningnood te lijf: samen anders denken"

Hoe kunnen we binnen bestaande wijken én binnen de bestaande gebouwvoorraad meer of beter passende sociale woningen ontwikkelen? Woningen die betaalbaar, energiezuinig en levensloopbestendig zijn. Dat is de opgave waar we in het werkatelier mee aan de slag zijn gegaan. Samen met enkele corporaties zijn we het gesprek aangegaan door op een andere manier te kijken naar de bestaande wijk Korvelse Schijf in Tilburg. 

Alleen ga je snel, samen kom je verder! Dus wil je hierover met ons in gesprek of heb je een interessante case voor een volgend werkatelier? Neem contact op met Ilse van der Pas.

 

Neem contact op met Ilse van der Pas