Kennisbank

Hendriks maakt ’t voor generaties. En dat betekent dat we vooruitkijken; onze projecten moeten tenslotte generaties lang mee kunnen. Vijf maatschappelijke thema’s hebben daarbij onze speciale aandacht.

Energietransitie

Wat betekent NOM en hoe bereiken we POM (Plus-Op-de-Meter)? Het gaat om meer dan alleen technische installaties. De energietransitie betekent rekening houden met een andere manier van ontwikkelen, bouwen en een andere manier van leven. De hele wereld is er volop mee bezig. Hier verzamelen we artikelen, projecten en kennis over dit onderwerp waar je je voordeel mee kan doen.

Lees verder

Circulariteit

Circulariteit in ontwikkelen en bouwen is een belangrijk element om te komen tot CO2-reductie. Andere manieren om 'het te maken voor toekomstige generaties' zijn meer biobased materialen gebruiken en klimaatadaptief en natuurinclusief ontwikkelen. Raak geïnspireerd door de artikelen en projecten die we hier verzameld hebben over circulariteit.

Lees verder

Digitalisering

Digitalisering gebruiken we om sneller en efficiënter te werken. De gegenereerde big data levert inzichten op, die we inzetten om onze processen te verbeteren. En het heeft impact voor de gebruikers van onze gebouwen: daar ondersteunen we ze in. Hier vind je verdiepende kennisartikelen en projecten die met digitalisering te maken hebben. Ontdek nieuwe inzichten!

Lees verder

Modulair denken

Modulair denken gaat wat ons betreft verder dan modulair ontwerpen of modulair bouwen. Het gaat ook om flexibel zijn in het komen tot oplossingen zoals financiële haalbaarheid of stedenbouwkundige toepasbaarheid. Hier vind je voorbeelden van projecten die met modulair denken tot stand zijn gekomen en artikelen hierover.

Lees verder

Leefbaarheid

Wat we doen heeft gevolgen voor de leefbaarheid van de omgeving. Dus daar gaat onze aandacht naar uit en dat doen we zorgvuldig. Vanaf de start, tijdens en na afronding van een project, heeft leefbaarheid verbeteren onze focus. Vind inspiratie in deze artikelen en projecten hoe je leefbaarheid verbetert in ontwikkel- en bouwplannen.

Lees verder