De ARACbreker zorgt voor schoon beton

Innovatie in de bouw

De ARACbreker zorgt voor schoon beton

“Bouwen met beton lijkt tegenwoordig soms een beetje op vloeken in de kerk,” lacht Carl Dolmans, directeur bij bouwbedrijf Hendriks Bouw en Ontwikkeling. “Toch kunnen we de komende jaren echt niet zonder, dus dan moet het in ieder geval zo schoon mogelijk gebeuren. Dat is de visie van de familie Hendriks.” Dit leidde tot hun eigen vinding, de ARACbreker, waarmee de firma Hendriks zijn eigen circulaire beton maakt.

In Impact, een uitgave van Kwartiermakers in de Bouw is een artikel verschenen over de ARACbreker.

Lees hier het complete artikel.

Inzet ARACbreker op Schiphol

De ARACbreker, een intelligente betoncrusher, wordt ingezet op het project van KWS op Schiphol.

Wij stellen ambitieuze doelen voor de materiaaltransitie, met de nadruk op het versneld realiseren van nationale doelstellingen van 2030. Het gebruik van circulaire en biobased bouwmaterialen staat daarbij centraal, met specifieke aandacht voor omvangrijke elementen zoals fundering, constructie, gevel en isolatie voor maximale CO2-besparing. Een cruciaal onderdeel van deze duurzame verandering is de introductie van circulair beton, vervaardigd met behulp van deze breker.

Deze innovatieve machine scheidt betonpuin, dat voorheen als afval werd beschouwd, en transformeert het naar schone materialen zoals zand, grind en vulstof. De ontwikkeling van de ARACbreker is tot stand gekomen dankzij samenwerking tussen diverse partners.

Lees hier het volledige artikel dat op betonhuis.nl is verschenen

Eerste circulaire breedplaatvloer

Binnen onze Modulefabrique passen we de herbruikbare grondstoffen uit de ARAC breker toe in nieuwe circulaire betonproducten. Dat doen we samen met onze vaste co-maker Geelen Beton. Ruud van de Rakt, commercieel directeur bij Geelen: “We committeren ons aan het Betonakkoord, dat focust op de verduurzaming van beton. Door de samenwerking met Hendriks zetten we nu nog grotere stappen. Zo kunnen we als eerste in Nederland breedplaatvloeren leveren met deze mate van circulariteit. Binnenkort krijgen we bezoek van Kiwa. Zij controleren of de vloeren aan de eisen voldoen en geven hiervoor het KOMO-keurmerk af. Ik verwacht dat we in het voorjaar van 2024 de eerste KOMO-gecertificeerde breedplaatvloeren leveren. Daarna volgen nog meer circulaire prefabbetonproducten.”

Lees meer over deze samenwerking

Wil je meer weten over de ARACbreker?

Neem dan contact op met:

Vincent Hendriks
Directeur