Oprichting Circulaire grondstoffen BV

Leverancier en makelaar van grondstoffen, in een netwerk met partners

Hendriks zet een belangrijke stap op weg naar duurzaam grondstofgebruik. De oprichting van onze Circulaire grondstoffen BV is een feit!

Meters maken en grip op bouwkosten

Binnen dit nieuwe bedrijfsonderdeel treden wij op als ’leverancier en makelaar van circulaire grondstoffen’. We zijn er voor opdrachtgevers en bouwende partijen in de sector, die net als wij vooruit willen met de materiaaltransitie en CO2-reductie: meters maken en grip op bouwkosten!

Netwerk van partners

We werken in een netwerk van partners: urban miners, fabrikanten, biobased producenten en andere marktpartijen. Internationale productinnovaties brengen we naar nationaal en in hergebruikketens gaan we juist voor regionaal, in hubs. We zamelen gebruikte grondstoffen in en verwerken ze voor een tweede leven. Met behulp van innovatieve, CO2-arme productietechnieken brengen we binnen afzienbare tijd betaalbare circulaire grondstoffen op de markt: zuivere herbruikbare grondstoffen en gerecyclede bouwmaterialen van topkwaliteit. (Tipje van de sluier: de tussentijdse testresultaten van zowel ons circulair beton, circulaire baksteen en mycelium isolatiemateriaal zijn zeer positief.)

Voor eigen gebruik en de markt

De Circulaire grondstoffen BV concentreert zich met name op de constructieve onderdelen waarvan de bouwsector grote volumes gebruikt: wand, vloer, gevel en isolatie. Daar valt tenslotte de meeste milieuwinst te behalen. De circulaire grondstoffen passen we vanzelfsprekend toe in onze eigen bouw- en onderhoudsprojecten, maar brengen we ook op de markt voor de bouwsector.
De eerste urban mining-locaties en circulaire nieuwbouwprojecten zijn inmiddels bekend. Binnenkort meer hierover.

Meer weten over onze circulaire producten of mogelijkheden voor partnerships? Neem dan contact op met Vincent Hendriks.

Vincent Hendriks
Directeur