Rotsoord7

Wonen en werken voor creatievelingen

Overzicht Rotsoord7

Wat
Appartementengebouw
Waar
Utrecht
Expertises
OntwikkelingBouw
Opdrachtgever
Hendriks Bouw en Ontwikkeling
Nieuwbouw
koopappartementen
34
middenhuur appartementen
12
sociale huurappartementen
8
bouwlagen aan Vaartse Rijn
4
bouwlagen aan Rotsoord-zijde
5

Woongebouw met creatieve en culturele ruimte

Op de locatie aan Rotsoord 7 in Utrecht, direct naast de voormalige Pastoefabriek die we eerder al renoveerden, ontwikkelen we een woongebouw met ruimte voor creatieve bedrijven. Ons doel? Een upgrade van het gebied waar ook de omgeving blij van wordt.

Wat komt er?

De locatie Rotsoord 7 doet op dit moment dienst als parkeerterrein en er staat een oude loods. Met onze plannen willen we hieraan een nieuwe invulling geven. Onze plannen omvatten:

  • Een appartementencomplex bestaande uit 54 appartementen
  • 4 bouwlagen aan de Vaartsche Rijn en 5 bouwlagen aan de Rotsoord
  • Een mix van sociale huur, middenhuur en vrije sector koopappartementen
  • Ruimte voor creatieve bedrijven / woon-werkateliers op de begane grond

In maart 2021 heeft college van B en W voor de locatie een intentiedocument vastgesteld. Daarmee gaven ze ons toestemming om de ideeën verder te onderzoeken.

Website Rotsoord7.nl online!

Het borrelt en bruist in Rotsoord en ook ons woningbouwplan neemt steeds vastere vormen aan. Hoog tijd dus om ons project een eigen gezicht te geven. Een nieuwe uitstraling, die wat ons betreft spot on is voor dit bijzondere gebouw op deze boeiende plek. Nieuwsgierig geworden? Klik op de link hieronder en bekijk snel de nieuwe website

Interesse? Schrijf je in!

Wil jij straks wel wonen op deze inspirerende plek? Schrijf je dan meteen in voor de nieuwsbrief. Dan ben je steeds als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen! Had je je al ingeschreven? Dan vragen we je dat opnieuw te doen. Dat kost je een klein beetje van je tijd en wie weet wat het oplevert!

 

Bekijk hier de nieuwe website

Participatietraject 'goede buur': samen met de omgeving

We willen omwonenden en andere belanghebbenden uit de omgeving betrekken bij de nieuwe plannen. Waar moeten we rekening mee houden? Wat heeft onze speciale aandacht nodig? Waar moeten we echt een oplossing voor bedenken? Zien we iets over het hoofd? In samenwerking met de gemeente Utrecht starten we een participatietraject zodat de omgeving mee kan praten. 

Als goede buur zoeken we bij de herontwikkeling van de locatie Rotsoord7 in Utrecht nadrukkelijk naar contact en verbinding met de omgeving en ging juli 2021 het participatietraject van start. 

Actualiteit

De eerste informatiebijeenkomst was op 6 juli 2021. De informatie die we hebben opgehaald hebben we verwerkt in onze plannen. Op 21 december 2021 vond de tweede informatiebijeenkomst plaats en op 7 juli 2022 organiseerden we een spreekuur over de bouwenvelop. Dit is een document waarin de wensen, eisen en ruimtelijke randvoorwaarden voor deze ontwikkeling staan. 

Publicatie bouwenvelop

De bouwenvelop lag drie weken ter inzage: tot 19 juli 2022. De reacties die binnenkwamen, werden verwerkt. De bouwenvelop werd op 5 oktober 2022 definitief en gepubliceerd door de gemeente Utrecht. De reacties op de bouwenvelop van het bouwplan staan in een reactienota. Je vindt de bouwenvelop en de reactienota bij de downloads.

Ontwerpbestemmingsplan

Voor de nieuwbouwplannen moet het bestemmingplan worden gewijzigd. Het ontwerpbestemmingplan ligt van vrijdag 9 juni tot en met donderdag 20 juli 2023 ter inzage op het stadskantoor. Online is het terug te vinden op de bestemmingsplan website van de gemeente Utrecht. Bij de downloads vind je het Wijkbericht Reageren op het bestemmingsplan voor Rotsoord7 van de gemeente Utrecht.

 

Geïnteresseerd in deze ontwikkeling? Houd ook deze webpagina van de gemeente Utrecht in de gaten.

Op 1 oktober 2021 verscheen op nieuwsplatform DUIC een interessant artikel over de historie van Rotsoord

Reageren op het bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van vrijdag 9 juni tot en met donderdag 20 juli ter inzage op de begane grond van het Stadskantoor, Stadsplateau 1 in Utrecht. Je kunt het ook digitaal inzien. Klik daarvoor op de link hieronder. Tijdens deze zes weken kun je hierop reageren.  

Wil je het ontwerpbestemmingsplan bekijken? Klik hier.

Vervolg

Na verwerking van alle reacties legt het college het definitieve bestemmingsplan voor aan de gemeenteraad. Dit gebeurt naar verwachting na de zomer van 2023. De gemeenteraad neemt dan een besluit over het vaststellen van het bestemmingsplan. Wil je meer weten over wat een bestemmingsplan is, hoe een bestemmingsplan wordt gemaakt en wat uw invloed is? Bekijk dan hier hoe een en ander in zijn werk gaat.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de plannen? Omdat je hier straks misschien zou willen wonen of omdat je graag betrokken blijft bij de ontwikkelingen in je buurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. We informeren je dan over alle belangrijke ontwikkelingen.

Downloads

Nieuwsbrief 5 - maart 2024 'Kleurrijk Rotsoord verder tot leven gewekt.

PDF - 289 Kb

Hoe wil jij wonen in Rotsoord?

Nieuwsbrief 4 - nov 2023 Gemeente buigt zich over ontwerpbestemmingsplan

- 0 Kb

Nieuwsbrief 3 - juni 2023 Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

- 0 Kb

Wijkbericht - Reageren op het bestemmingsplan voor Rotsoord7

- 0 Kb

Bouwenvelop Rotsoord7

- 0 Kb

Reactienota Rotsoord7

- 0 Kb

Wijkbericht - Reageren op de plannen Rotsoord7

- 0 Kb

Presentatie informatieavond 21 december 2021

- 0 Kb

Verslag informatieavond 21 december 2021

- 0 Kb

Presentatie informatieavond dd. 6 juli 2021

- 0 Kb