Hertogensingel/Foulkesstraat

Een markant ensemble

Overzicht Hertogensingel/Foulkesstraat

Wat
Koopappartementen en zorgappartementen
Waar
Oss
Expertises
OntwikkelingBouw
Koopappartementen
Koopappartementen
27
Zorgappartmenten
Geclusterde zorgappartementen met algemene ruimten
24

Het uitgangspunt

De locatie aan de Hertogensingel hoek Foulkesstraat en de naastgelegen locatie Hertogensingel/Oijenseweg leent zich uitstekend voor een integrale ontwikkeling. De Stichting Dichterbij ziet hier een ideale woonlocatie voor haar cliënten voor zich. Hendriks Bouw en Ontwikkeling een mooie locatie voor de bouw van appartementen voor medioren en senioren. De gemeente Oss ambieert hier een gezamenlijke ontwikkeling van beide kavels. Onlangs stelde de gemeente Oss het ambitiedocument vast, waarmee de algemene vertrekkaders van deze ontwikkeling zijn vastgelegd. 

Het plan

Doel van zowel het ambitiedocument als de betrokken partijen is een plan te ontwikkelen dat aansluit op de vraag vanuit de markt, de doelgroep van Stichting Dichterbij en de ambities van de gemeente Oss. Besloten is de handen ineen te slaan en tot een samenwerking te komen die de ontwikkeling versterkt en waarbij de uitkomst van 1 + 1 meer dan 2 zal zijn.

Meepraten

Uiteraard betrekken we ook omwonenden om mee te praten over de voorgenomen koers. In het najaar van 2023 organiseerde Hendriks in het kantoorpand aan de Foulkessstraat 2 in Oss een eerste, drukbezochte informatieavond over de zorg- en woningbouwlocatie aan de Hertogensingel/Foulkesstraat.

Broertje en zusje

Concreet omvat het plan twee volumes. Een ‘broertje en een zusje’, die op deze bijzondere plek een markant ensemble gaan vormen. Een gebouw met koopappartementen op de hoek Hertogensingel/ Foulkesstraat en een gebouw met geclusterde zorgappartementen met algemene ruimten op de hoek Hertogensingel/Oijenseweg. 

Koopappartementen

De behoefte aan appartementen en levensloopbestendige woningen neemt toe. Met de 19 middeldure appartementen en 8 appartementen in het duurdere segment richt Hendriks Bouw en Ontwikkeling zich op medioren en senioren. Doelgroepen waarvan de kinderen uit huis zijn en die behoefte hebben aan een gelijkvloerse woning in de buurt van het centrum. Naast stellen denken we aan alleenstaanden op gemiddelde of hoge leeftijd. Met zijn relatief rustige ligging nabij alle voorzieningen van het centrum en een busverbinding voor de deur, is de locatie zeer geschikt voor deze doelgroep, waarvoor Hendriks de in totaal 27 koopappartementen ontwikkelt. 

Programma

In het appartementsgebouw zal een programma van drie- en vierkamerappartementen worden gerealiseerd. Dit bestaat uit 19 middeldure appartementen van circa 80 m2 gbo en 8 appartementen in het duurdere segment van circa 120 m2 gbo.  

Inloopavond

Op donderdag 2 november jl. organiseerde Hendriks Ontwikkeling samen met Omni Architecten een informatieavond in het kantoorpand aan de Foulkesstraat 2 in Oss. Het werd een drukbezochte avond, waarbij ook de gemeente Oss aanwezig was. Bezoekers konden de plannen bekijken waar veel positieve reacties op kwamen. Ook konden mensen vragen stellen aan de aanwezige ontwikkelaars en architect. Voor de appartementen bleek veel belangstelling te bestaan onder de bezoekers. Zoals één geïnteresseerde opmerkte: "Als wij hier kunnen gaan wonen, blijven we in onze eigen buurt en kan een gezin straks in onze grote woning wonen."

Helaas is het het nog niet mogelijk om op een woning in te schrijven.

Plannen bekijken en reageren?

Wil je alle informatie en plannen nog eens rustig inzien? Je vindt ze hieronder bij de downloads. 

Downloads

Bezonningsstudie, windonderzoek en zichtlijnen huidige ontwerp

PDF - 11236 Kb

Hier vind je de zonnestudie, het windhinderonderzoek en de doorsnede met zichtlijnen van het ontwerp die op de informatieavond van 12 maart 2024 werden getoond.

Uitnodiging informatieavond wijziging bestemmingsplan

PDF - 173 Kb

Bekijk hier de uitnodiging voor de informatieavond over de wijzigingen in het ontwerpwijzigingsplan.  

Bezonningstudie Hertogensingel / Foulkesstraat

- 0 Kb

Bekijk hier de bezonningsstudie van de zorg- en woningbouwlocatie.

Nieuwsbrief 3 - januari 2024

- 0 Kb

Lees hier de nieuwsbrief Bezonningsstudie woningbouwlocatie Hertogensingel / Foulkesstraat

Reactienota Hertogensingel / Foulkesstraat

- 0 Kb

Bekijk hier de reactienota van de inloopavond op 2 november 2023.

Nieuwsbrief 2 - december 2023

- 0 Kb

Lees hier de nieuwsbrief Terugkoppeling informatieavond Hertogensingel / Foulkesstraat

Hertogensingel / Foulkesstraat

- 0 Kb

Bekijk hier de informatieborden van de inloopavond op 2 november 2023

Nieuwsbrief 1 - juli 2023

- 0 Kb

Lees hier Nieuwsbrief 1 - Ontwikkeling Hertogensingel - Foulkesstraat

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de plannen? Omdat je graag betrokken blijft bij de ontwikkelingen in je buurt, of omdat je hier straks misschien wel wilt gaan wonen? Vul dan onderstaand inschrijfformulier in. We informeren je dan over alle belangrijke ontwikkelingen.