Hendriks Helpt

Wie jarig is, trakteert!

Hendriks Helpt: gratis professionele klushulp

Het schuurtje van de oude buurman dat al tijden wacht op een grondige opknapbeurt. Dat verenigingsgebouw waar de keukenkastjes toe zijn aan vervanging. Of die kennis met een beperking of een handicap die in huis heel hard een aanpassing nodig heeft? Iedereen kent wel iemand met een klusvraag of wellicht heb je er zelf één. Woon jij in ons werkgebied (Noord-Brabant of Zuid-Gelderland) en heb je zelf een klus liggen of ken je iemand met een klusvraag? Heel 2022 maak je kans op gratis professionele klushulp van Hendriks Bouw en Ontwikkeling.

Hendriks Helpt Klein

Ons familiebedrijf bestaat namelijk 100 jaar. En wie jarig is, trakteert. Onder het motto Hendriks Helpt, steken we in dit bijzondere jubileumjaar elke maand de handen uit de mouwen om inwoners uit de regio te helpen. Zo maken we onze leefomgeving steeds weer een beetje mooier, duurzamer en gezonder.

Wil je ook kans maken op gratis klushulp van Hendriks Helpt? Vul dan onderstaand formulier in en schrijf een goede motivatie. Vergeet ook niet enkele duidelijke foto’s te uploaden waarop te zien is, wat er moet gebeuren.  Check hier de voorwaarden.

Uit alle inzendingen selecteren we maandelijks een winnaar. Dus wie weet komt onze vakman straks bij jou langs om dat vervelende klusje eindelijk te fiksen. Snel, professioneel en altijd met een glimlach.

HENDRIKS HELPT STILL (8) (Small)

Eerste klus voor Stichting Het Klavier

Stichting Het Klavier is een initiatief van ouders voor 14 (jong-)volwassenen met een verstandelijke beperking. Het is een nieuwe woonvoorziening in Uden, waar de bewoners 24-uurs zorg krijgen. Een plek waar zij zich veilig, vertrouwd en thuis voelen. Om deze plek nog mooier te maken hebben de vakmannen van Hendriks Helpt een berging voor de tandems en duofietsen gerealiseerd zodat deze niet meer buiten in de regen staan te verpieteren. De officiële overhandiging vond begin april in een feestelijke setting met de bewoners plaats.

Hendriks Helpt Gezellig Bij.. (3)
Hendriks Helpt Gezellig Bij.. (2)

Gezellig bij... in Ravenstein

Bregje en Daniella van ‘Gezellig bij...’ organiseren maandelijks vrijwillig (knutsel)activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Zij maken hiervoor gebruik van een ruimte in het scoutinggebouw ’t Kempke. Om de ruimte kindvriendelijk en nog veiliger te maken, waren enkele aanpassingen nodig. We hebben de trap en vloer opnieuw gelakt. Ook is een kast gemaakt om de schoonmaakmiddelen op te bergen. Daarnaast is een extra wand geplaatst om de ruimte goed te kunnen afsluiten. Nu kunnen de kinderen samen met Bregje en Daniella weer naar hartelust knutselen in hun vernieuwde onderkomen. 

Beelden Gezellig bij...

Hendriks Helpt Dichtbij de Tuin in Heesch

Voor onze Hendriks Helpt actie hebben we dit keer met ontzettend veel plezier gewerkt bij Dichtbij de Tuin. Dichtbij de Tuin is een plek waar mensen met een (verstandelijke) beperking elke week zo veel mogelijk buiten aan het werk zijn. Het afdak waaronder de tuinmannen- en vrouwen aan het werk waren, was lek en de vloer rot. We hebben het afdak vernieuwd en de vloer opnieuw bestraat. Ook hebben we gereedschap geleverd zodat ze met nog meer plezier hun werk kunnen uitvoeren. We wensen jullie nog veel klusplezier!

Hendriks helpt dagelijks leven
Hendriks helpt dagelijks leven bankje

Hendriks Helpt in touw in Beuningen bij cliënten van Dagelijks Leven

Een glimlach op het gezicht van de cliënten van Dagelijks Leven. Dat is wat we zagen bij de overdracht van het bankje aan het Zanddonkhuis in Beuningen. Onder een enorme plataan, zittend op het nieuwe bankje, knipten we samen met de bewoners het lint door. Ook de taart na afloop werd enorm gewaardeerd.

Naar het bankje toe werd vanzelfsprekend een net looppad aangelegd. En verder is er een drinkbak voor de schapen gemaakt. In het Zanddonkhuis wonen bewoners met dementie.  

Hendriks Helpt Haps_1
Hendriks Helpt Haps_2

Klus voor familie Gijsbers in Haps

De familie Gijsbers in Haps maakten we blij met een geheel nieuwe keuken in hun woning. Mevrouw Gijsbers is aan een rolstoel gekluisterd. Haar man heeft zich jarenlang in een verlaagde keuken moeten behelpen, aangezien de keuken was aangepast op de handicap van mevrouw. Helaas liet de gezondheid van mevrouw het niet toe om zelf in de keuken te kokerellen. Zelf hadden ze niet de financiële middelen om de keuken te vernieuwen. We hebben samen met de familie een mooie, nieuwe keuken uitgezocht die van alle gemakken is voorzien. Na het slopen van de oude keuken is deze week de nieuwe keuken opgeleverd. Zo kan de familie Gijsbers weer jaren vooruit.

Badmobiel

Toneelgroep De Kern in Handel blij met badmobiel

Deze week overhandigde Vincent Hendriks de sleutels van de badmobiel aan Marcel van Dijk, bestuurslid van toneelgroep De Kern. Dat stelt de leden van de toneelgroep in staat om zich op elk gewenst moment op te frissen. Marcel van Dijk: "Wij zijn er heel blij mee. Een toiletbezoek en jezelf even opfrissen is vanaf nu mogelijk voor onze leden."

Hendriks Helpt De Wellen Oss
Hendriks Helpt De Wellen Oss (2)

Op reis met bewoners van WZC De Wellen in Oss

De Wellen is een plek waar mensen met lichamelijke beperkingen of dementie in kleinschalige woonvormen verblijven. Er kwam een speciaal verzoek binnen voor het realiseren van een NS treincoupé waar de bewoners een reis door de tijd kunnen maken. Michael Hendriks: “Het is een kopie van een treincoupé met vier zitplaatsen. Het lijkt net of de reiziger echt op reis is doordat er videobeelden getoond worden van een treintraject.”
Joost de Laat, teammanager BrabantZorg: “Het is prachtig om te zien hoe onze bewoners de afgelopen week al nieuwsgierig plaatsnamen in de treincoupé. Het brengt vaak herinneringen naar boven aan vroegere tijden.”

Hendriks Helpt in actie bij woongroep Smaragd 34 in Oss

Wij hebben genoten van het realiseren van de wens vanuit Stichting Dichterbij om op woongroep Smaragd 34 in Oss een veranda te realiseren. Samen met enkele bewoners werd er de afgelopen weken hard gewerkt. Het resultaat mag er zijn. Dit vierden we met een gezellig winters opleverfeestje!