La Verna

Van oud naar nieuw

Overzicht La Verna

Wat
Zorgappartementen
Waar
Alverna
Expertises
Bouw Onderhoud
Opdrachtgever
Talis Michel
Nieuwbouw
Appartementen
90

Vernieuwing verpleeghuis La Verna

Verpleeghuis La Verna is verouderd waardoor de zorgverlening al enige tijd onder druk staat. In samenspraak met LuciVer, Driestroom en gemeente Wijchen is na zorgvuldig onderzoek besloten om te kiezen voor totale sloop/nieuwbouw. Op deze plek gaat Hendriks in opdracht van Talis 90 grotere appartementen bouwen. Daarvoor worden er eerst 83 gesloopt. 

Er komen 70 appartementen voor huidige cliënten van LuciVer en Driestroom gaat 20 appartementen huren voor haar ouder wordende cliënten met een beperking. Voor LuciVer en Driestroom biedt het kansen om op één plek te zitten. De bouw is in twee fases, zodat bewoners niet tijdelijk ergens anders hoeven te wonen.

La Verna omgevingscommunicatie

Negen woongroepen

Het gebouw in een T-vorm, ontworpen door van de Looi Architecten, bestaat grotendeels uit drie lagen en één vleugel heeft vier lagen. De nieuwbouw heeft een plat dak en wordt minder hoog dan het huidige La Verna. De 90 appartementen hebben een oppervlakte van 38m2 met een woonkamer, slaapkamer en badkamer met toilet. De appartementen zijn verdeeld in negen woongroepen met onder andere elk een gemeenschappelijke huiskamer en balkon. Op de begane grond bevinden zich de voorzieningen voor alle woongroepen zoals een ruime ontmoetingsruimte met keuken en een stilteruimte.