Vleumingen-West

Wonen in een oase van groen

Overzicht Vleumingen West

Wat
Nieuwbouwwijk
Waar
Gendt
Expertises
Ontwikkeling Bouw Techniek
Opdrachtgever
Hendriks Bouw en Ontwikkeling - Van den Bosch Vastgoed - WOONstichting Gendt
Nieuwbouw fase 1 - Gerealiseerd
Tussen- en rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen
70
Nieuwbouw fase 2 - In ontwikkeling
Sociale huurappartementen, beneden-bovenwoningen, koopwoningen, levensloop-bestendige patiowoningen, eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen
127

Wonen in een oase van groen - Fase 1

In Vleumingen-West Fase 1 krijgt landelijk wonen volop betekenis met mooie, grote woningen in een traditionele en toch eigentijdse architectuur, op ruime kavels in een groene omgeving. 

Aantrekkelijke mix

We ontwikkelden en bouwden daar een aantrekkelijke mix van 58 vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, hoek- en tussenwoningen, patiowoningen en 12 sociale huurwoningen voor WOONstichting Gendt. De woningen zijn gemaakt volgens ons Premium Wonen concept. Op basis van een standaard modulaire conceptwoning wordt elke woning binnen dit project naar wens op maat gemaakt.

Duurzaam en gasloos

De woningen zijn duurzaam, gasloos, uitgerust met zonnepanelen en van alle gemakken voorzien. Ze konden bovendien naar eigen wens worden ingedeeld en uitgebreid. Zowel de gemeente Lingewaard, WOONstichting Gendt, als Hendriks Bouw en Ontwikkeling zijn blij met de uitbreiding en diversiteit van het woningaanbod in Vleumingen-West.

Vleumingen-West Gendt | Wonen in een oase van groen | Hendriks bedenkt, bouwt, beheert
Vleumingen-West Gendt | Wonen in een oase van groen | Hendriks bedenkt, bouwt, beheert

De speelse architectuur, groene hagen en knusse hofjes van fase 1

Vleumingen-West ligt aan de westrand van Gendt. De wijk kent een speelse variatie aan woningtypen in een traditionele architectuur, met typische elementen als topgevels en erkers en bijzonder metselwerk in verschillende kleuren. Het aantrekkelijke en eigentijdse design, geïnspireerd op traditionele architectuur en dorpse gemoedelijkheid, geeft de wijk een eigen signatuur. Groene hagen en knusse hofjes zorgen ervoor dat Vleumingen-West naadloos aansluit bij het uitgestrekte buitengebied eromheen. Het open karakter nodigt kinderen uit om buiten te spelen en zijn bewoners om elkaar te ontmoeten, van jong tot oud.

Vleumingen-West - Fase 1

Bekijk het eerste deel van dit project in virtual reality

Foto Wim Roefs 2295 Web

Vleumingen-West 2e fase

Gezien het verkoopsucces van de eerste fase en de grote vraag naar woningen startten we in overleg met de gemeente Lingewaard met fase 2: de afronding van de versnellingslocatie Vleumingen-West. In fase 2, een ontwikkeling van Hendriks Bouw en Ontwikkeling en Van Den Bosch realiseren we ongeveer 130 woningen in een gevarieerd programma. In totaal komen er 127 woningen: sociale huurappartementen, beneden-bovenwoningen, koopwoningen voor starters, levensloopbestendige patiowoningen, eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen in een vergelijkbare, aantrekkelijke dorpse uitstraling als fase 1.

Componistenkwartier Oss bankje

Inloopavond

Op donderdag 5 oktober jl. organiseerden de gemeente Lingewaard en de ontwikkelaars Hendriks Ontwikkeling en Van den Bosch Vastgoed in De Klok Horeca in Gendt een gezamenlijke inloopavond over Vleumingen-West Fase 2. Tijdens deze drukbezochte avond presenteerden we het plan Vleumingen-West Fase 2 aan omwonenden en andere geïnteresseerden. Bezoekers konden vragen stellen aan de ontwikkelaars en de gemeente en een reactieformulier invullen. Meer informatie over de woningen was nog niet beschikbaar. Ook was het nog niet mogelijk op een woning in te schrijven.

Als je op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen rond Vleumingen-West fase 2, kun je je onderaan deze pagina inschrijven voor de nieuwsbrief.

 

Downloads

Uitnodiging

PDF - 239 Kb

September 2023 - Uitnodiging informatieavond Vleumingen-West fase 2 op 5 oktober 2023 

Vleumingen-West fase 2 plannen

PDF - 27077 Kb

Stedenbouwkundig plan, het plan Verkeer en parkeren en het plan Groen en waterberging

Op de hoogte blijven van Vleumingen-West Fase 2?

Blijf je graag betrokken bij de ontwikkelingen in je buurt en wil je op de hoogte blijven van de plannen? Of wil je straks misschien zelf in Vleumingen-West gaan wonen? Vul dan onderstaand inschrijfformulier in. Op die manier blijf je op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen rond Vleumingen-West.