Vleumingen-West

Wonen in een oase van groen

Overzicht Vleumingen West

Wat
Nieuwbouwwijk
Waar
Gendt
Expertises
OntwikkelingBouwTechniek
Opdrachtgever
Hendriks Bouw en Ontwikkeling- Van den Bosch Vastgoed- WOONstichting Gendt
Nieuwbouw fase 1 - Gerealiseerd
Tussen- en rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen
70
Nieuwbouw fase 2 - In ontwikkeling
Sociale huurappartementen, beneden-bovenwoningen, koopwoningen, levensloop-bestendige patiowoningen, eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen
127

Wonen in een oase van groen - Fase 1

In Vleumingen-West Fase 1 krijgt landelijk wonen volop betekenis met mooie, grote woningen in een traditionele en toch eigentijdse architectuur, op ruime kavels in een groene omgeving. 

Aantrekkelijke mix

We ontwikkelden en bouwden daar een aantrekkelijke mix van 58 vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, hoek- en tussenwoningen, patiowoningen en 12 sociale huurwoningen voor WOONstichting Gendt. De woningen zijn gemaakt volgens ons Premium Wonen concept. Op basis van een standaard modulaire conceptwoning wordt elke woning binnen dit project naar wens op maat gemaakt.

Duurzaam en gasloos

De woningen zijn duurzaam, gasloos, uitgerust met zonnepanelen en van alle gemakken voorzien. Ze konden bovendien naar eigen wens worden ingedeeld en uitgebreid. Zowel de gemeente Lingewaard, WOONstichting Gendt, als Hendriks Bouw en Ontwikkeling zijn blij met de uitbreiding en diversiteit van het woningaanbod in Vleumingen-West.

De speelse architectuur, groene hagen en knusse hofjes van fase 1

Vleumingen-West ligt aan de westrand van Gendt. De wijk kent een speelse variatie aan woningtypen in een traditionele architectuur, met typische elementen als topgevels en erkers en bijzonder metselwerk in verschillende kleuren. Het aantrekkelijke en eigentijdse design, geïnspireerd op traditionele architectuur en dorpse gemoedelijkheid, geeft de wijk een eigen signatuur. Groene hagen en knusse hofjes zorgen ervoor dat Vleumingen-West naadloos aansluit bij het uitgestrekte buitengebied eromheen. Het open karakter nodigt kinderen uit om buiten te spelen en zijn bewoners om elkaar te ontmoeten, van jong tot oud.

Vleumingen-West - Fase 1

Bekijk het eerste deel van dit project in virtual reality

Vleumingen-West 2e fase

Gezien het verkoopsucces van de eerste fase en de grote vraag naar woningen startten we in overleg met de gemeente Lingewaard met fase 2: de afronding van de versnellingslocatie Vleumingen-West. In fase 2, een ontwikkeling van Hendriks Bouw en Ontwikkeling en Van Den Bosch realiseren we ongeveer 130 woningen in een gevarieerd programma. In totaal komen er 127 woningen: sociale huurappartementen, beneden-bovenwoningen, koopwoningen voor starters, levensloopbestendige patiowoningen, eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen in een vergelijkbare, aantrekkelijke dorpse uitstraling als fase 1.

Inloopavonden

Op donderdag 5 oktober 2023 en op 11 januari 2024 organiseerden de gemeente Lingewaard en de ontwikkelaars Hendriks Ontwikkeling en Van den Bosch Vastgoed in De Klok Horeca in Gendt gezamenlijke inloopavonden over Vleumingen-West Fase 2. Tijdens deze drukbezochte bijeenkomsten presenteerden we het plan Vleumingen-West Fase 2 aan omwonenden en andere geïnteresseerden. Bezoekers konden vragen stellen aan de ontwikkelaars en de gemeente en een reactieformulier invullen. Meer informatie over de woningen was nog niet beschikbaar. Ook is het nog niet mogelijk op een woning in te schrijven.

 

Op de hoogte blijven?

Ben je benieuwd naar de plannen, dan kun je ze hieronder bekijken bij de downloads.

Meer weten?

Wil jij meer weten over de plannen rond Vleumingen-West Fase 2 of zou je hier op termijn willen wonen? Kik dan op de link hieronder om naar de projectwebsite te gaan. Hier vind je meer informatie en kun je je inschrijven als belangstellende. Op die manier blijf je vanzelf  op de hoogte van de ontwikkelingen rond Vleumingen-West fase 2.

 

Projectpagina Vleumingen-West Fase 2

Downloads

Informatie Inloopavond 11 januari 2024

- 0 Kb

Bekijk hier de plannen die op 11 januari 2024 werden getoond.

Nieuwsbrief december 2023

- 0 Kb

Lees hier de nieuwsbrief over Vleumingen-West 2 van december 2023

Vleumingen-West fase 2 plannen - Inloopavond 5 oktober 2023

- 0 Kb

Stedenbouwkundig plan, het plan Verkeer en parkeren en het plan Groen en waterberging

Uitnodiging

- 0 Kb

September 2023 - Uitnodiging informatieavond Vleumingen-West fase 2 op 5 oktober 2023