Vleumingen-West

Wonen in een oase van groen

Overzicht Vleumingen West

Wat
Nieuwbouwwijk
Waar
Gendt
Expertises
Ontwikkeling Bouw Techniek
Opdrachtgever
Hendriks Bouw en Ontwikkeling WOONstichting Gendt
Nieuwbouw fase 1
Woningen vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, tussen- en rijwoningen
62
Nieuwbouw fase 2
Woningen circa
100

Wonen in een oase van groen

In Vleumingen-West krijgt landelijk wonen volop betekenis met mooie, grote woningen in een traditionele en toch eigentijdse architectuur, op ruime kavels in een groene omgeving. 

We ontwikkelden en bouwden daar een mooie mix van 62 vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, hoek- en tussenwoningen, patiowoningen en 12 sociale huurwoningen voor WOONstichting Gendt. De woningen zijn gemaakt volgens ons Premium Wonen concept. Op basis van een standaard modulaire conceptwoning wordt elke woning binnen dit project naar wens op maat gemaakt.

De woningen zijn duurzaam, gasloos, voorzien van zonnepanelen en van alle gemakken voorzien. Ze kunnen bovendien naar eigen wens worden ingedeeld en uitgebreid. Zowel de gemeente Lingewaard, WOONstichting Gendt, als Hendriks Bouw en Ontwikkeling zijn blij met de uitbreiding en diversiteit van het woningaanbod in Vleumingen-West.

Eigentijdse architectuur

De aan het plan verbonden architect is HFB uit Rotterdam. De duidelijke combinatie van typische elementen als topgevels en erkers, bijzonder metselwerk met een rijke afwisseling in details en warme kleuren en grote raampartijen geven Vleumingen-West een geheel eigen signatuur. Mooi en eigentijds design, geïnspireerd op traditionele architectuur en dorpse gemoedelijkheid.

Vleumingen-West 2e fase

Gezien het verkoopsucces en de grote vraag naar woningen is in overleg met de gemeente Lingewaard fase 2 opgestart. De voorbereidingen om de ontwikkeling Vleumingen-West af te ronden zijn in volle gang. Het plan is om de succesvolle eerste fase door te zetten in het volledige plangebied tot aan de Kruisstraat. Het stedenbouwkundig plan is hier destijds al voor gemaakt. De verwachting is dat in de tweede fase ruimte is voor circa 100 woningen in verschillende woningtypes en categorieën.

Vleumingen-West Gendt | Wonen in een oase van groen | Hendriks bedenkt, bouwt, beheert
Vleumingen-West Gendt | Wonen in een oase van groen | Hendriks bedenkt, bouwt, beheert

Speelse architectuur, groene hagen en knusse hofjes

Vleumingen-West ligt aan de westrand van Gendt. De wijk kent een speelse variatie aan woningtypen in een traditionele architectuur, met typische elementen als topgevels en erkers en bijzonder metselwerk in verschillende kleuren. Het mooi en eigentijds design, geïnspireerd op traditionele architectuur en dorpse gemoedelijkheid, geeft de wijk een eigen signatuur. Groene hagen en knusse hofjes zorgen ervoor dat Vleumingen-West naadloos aansluit bij het uitgestrekte buitengebied eromheen. Het open karakter nodigt kinderen uit om buiten te spelen en zijn bewoners om elkaar te ontmoeten, van jong tot oud.

Bekijk de project website

Bekijk dit project in virtual reality

Modelling & Engineering

De afdeling Modelling & Engineering van Hendriks heeft een grote rol gespeeld bij het uitwerken van dit project in 3D. Voorafgaand aan de start bouw is het project bouwkundig volledig in 3D BIM uitgewerkt en gedetailleerd tot een uitvoeringsgereed ontwerp. Bijzonder is dat de leveranciers waar we mee werken, rechtstreeks aangestuurd worden met deze modellen. De bouw gebeurt met prefab casco's om snelheid in de bouw te garanderen.