Studentencomplex Tilde

Renovatie studentencomplex: ook van het gas af

Overzicht Tilde

Wat
Renovatie appartementen
Waar
Nijmegen
Expertises
Onderhoud
Opdrachtgever
SSH&
Renovatie
appartementen
56

Grondige duurzaamheidsrenovatie

In opdracht van SSH& heeft Hendriks Bouw en Ontwikkeling 56 zelfstandige studentappartementen aan de Van Nispenstraat grondig gerenoveerd. In maart 2019 zijn de werkzaamheden gestart, in mei 2020 konden de studenten er weer in.

Het complex heeft na de grondige renovatie een nieuwe naam gekregen: Tilde. De naam Tilde refereert naar de golvende balkons.

Duurzaamheidsconcept

Het complex is opgeleverd als bijna energieneutraal, maar dat vergt ook iets van de bewoners. Dat wordt nu gemonitord, in combinatie met de installaties. Het gebouw is zeer goed geïsoleerd, de kozijnen zijn bijvoorbeeld voorzien van HR+++ triple glas. Op het dak zijn 62 zonnepanelen geïnstalleerd met een hoog rendement.

 

Studentencomplex Tilde Nijmegen | Renovatie studentencomplex: ook van het gas af | Hendriks bedenkt, bouwt, beheert

Monitoring

Om daadwerkelijk inzicht te krijgen in de duurzame maatregelen die zijn getroffen, worden 6 appartementen gemonitord. Van deze 6 appartementen worden 3 appartementen verwarmd door infrarode plafondverwarming en de overige door elektriciteit (net als de overige 53 appartementen). Door met de studenten in gesprek te gaan krijgt SSH& inzicht in het comfort, het verbruik en de financiële gevolgen.

De SSH& verwacht dat op basis van de resultaten meerdere complexen op deze manier verduurzaamd gaan worden.

Projectleider Jan Bouwmeister over de samenwerking bij project Tilde.

SSH&