De Kwekerij

Waar park en stad elkaar ontmoeten

Overzicht De Kwekerij

Wat
Nieuwbouwwijk
Waar
Oss
Expertises
OntwikkelingBouwTechniek
Opdrachtgever
Hendriks Bouw en Ontwikkeling
Nieuwbouw
Bungalows
4
Rijwoningen
28
Twee-onder-een-kapwoningen
16
Vrijstaande woningen
2

De Kwekerij, onderdeel van plan Talentencampus

Daar waar park en stad elkaar ontmoeten kreeg Oss een prachtig nieuw wijkje: De Kwekerij. Wonen in en aan het park, in een nieuw stukje Oss aan de rand van de Talentencampus op de plek waar ooit tuincentrum Zwanenberg heeft gestaan. Project De Kwekerij is onderdeel van het gebiedsplan Talentencampus.

Het terrein van het voormalige tuincentrum is omgetoverd tot een groen opgezette wijk waarbij het park letterlijk tot aan de woningen doorloopt. In de eerste fase zijn 22 woningen gerealiseerd: 4 bungalows, 10 rijwoningen en 8 twee-onder-een-kapwoningen. In de tweede fase: 18 rijwoningen, 8 twee-onder-een-kapwoningen en 2 vrijstaande woningen. De opdrachtgever is VOF Bouwontwikkeling Oss, waar Hendriks onderdeel van uitmaakt.

Bij de ontwikkeling van deze woningen zijn we uitgegaan van onze standaard modulaire conceptwoning: Hendriks Premium Wonen. De hoofdconstructie is dus bij alle woningen hetzelfde. Maar dat betekent niet dat alle woningen eenzelfde verschijningsvorm kennen. De architect is er in geslaagd om een frisse, gevarieerde wijk neer te zetten.

De woningen zijn gerealiseerd voor particulieren en een belegger. Wat wij belangrijk vinden is dat elke particulier en ook een belegger naar eigen wens volgens maatwerk zijn woning kan inrichten. Enkele toepassingen bij dit project zijn een uitbouw, zolderindeling naar wens, koppelen van de garage aan de woning, dakkapel en zonnepanelen.