Hatert

Samen maken we er iets moois van

Overzicht Hatert

Wat
Groot onderhoud
Waar
Nijmegen
Expertises
TechniekOnderhoud
Opdrachtgever
Talis
Groot onderhoud
Gebouwen
10
Portiekflats
240

Mooier, duurzamer en veiliger

Van oktober 2015 tot eind 2016 hebben we groot onderhoud uitgevoerd aan 240 portiekflats in 10 gebouwen van Talis in Nijmegen. De werkzaamheden hebben de flats mooier, duurzamer en veiliger gemaakt. Bewoners hebben een stem gehad in het onderhoud. Tijdens de werkzaamheden hebben ze in de woningen kunnen blijven wonen.

Hendriks onderschrijft dat bij zo’n project de zachte kant binnen het bouwproces een belangrijke succesfactor is. Hoe ga je om met de bewoners? Om projecten tot een succes te brengen is het essentieel dat de technische en de sociale competenties in balans zijn. Bij Hendriks maken we ons daar sterk voor via ons VID-project.

Jaswinder Singh, Talis:

“Aan de voorkant is er door Hendriks goed op onze vraag ingespeeld. Er werden prima oplossingen aangedragen voor zaken die speelden. Het begint met goed luisteren in de beginfase én tijdens het project. Hoe omgegaan is met de asbestsanering in de woning bij de 240 woningen in Hatert, is daar een mooi voorbeeld van. Van belang is dat we elkaar begrijpen en dat is bij dit project zeker het geval geweest. Problemen werden als een uitdaging gezien, Hendriks heeft kunnen overtuigen én verrassen.”

De woonblokken zijn voorzien van een ‘warme jas’, wat betekent dat het dak en de keldervloer zijn voorzien van extra isolatie. Daarnaast is al het enkel- en dubbelglas vervangen door HR++ glas. Aan de voorzijde van de woningen zijn de balkons vergroot. Verder hebben alle woningen een nieuwe douche, toilet en keuken gekregen.