Componistenkwartier - Esco

Een uitdagend en vernieuwend stukje Oss

Overzicht Componistenkwartier

Wat
Nieuwbouwwoningen
Waar
Oss
Expertises
OntwikkelingBouwTechniekDuurzaam beheerDuurzame energie
Opdrachtgever
Hendriks Bouw en Ontwikkeling
Nieuwbouw
Woningen
130
Duurzaam lokaal energiesysteem
Collectief WKO systeem
1

Laatste ontwikkeling binnen het prestigieuze gebied ‘Talentencampus Oss’.

Dit gebied is inmiddels uitgegroeid als uitdagend en vernieuwend stukje Oss. Een volwaardige wijk die veel te bieden heeft. Zo is het Componistenkwartier de eerste gasloze wijk van Oss! Dat is goed voor het milieu, de toekomst van de kinderen en ook voor de portemonnee! Om deze wijk gasloos te maken, zijn we ook energieleverancier geworden. Een verplichting vanuit de ACM, omdat we met de collectieve WKO energie gingen leveren aan privépersonen. Er is hier een duurzaam lokaal energiesysteem toegepast. 

Bijzonderheden:
Ontwerpen, realiseren, financieren, volledige exploitatie en energieafrekening. 

Een hele wijk verwarmen en koelen via een openbronsysteem (WKO)

Om onze klimaatdoelen te halen en bij te dragen aan de energietransitie, pionieren wij regelmatig met nieuwe technieken. In Oss krijgen alle bewoners van het Componistenkwartier verwarming en koeling geleverd van een collectief warmtenet met warmtepompen en een openbronsysteem (WKO). Het is nieuw voor de bewoners, voor de gemeente Oss en ook voor ons. Het levert deze vier voordelen op:

  • Energiebesparing
  • CO2-reductie
  • Ontzorging bij onderhoud aan de afleverset en WKO
  • Minder geluidsoverlast

Klik hier voor uitgebreide informatie over de collectieve WKO.

Bijzonder: 
Het ketelhuis is volledig ondergronds geïnstalleerd zodat deze de omliggende nieuwbouwwijk niet ontsiert. 

Aantrekkelijke woonomgeving

De woningen van Componistenkwartier liggen midden in het Sibeliuspark. Een park wat uit zal groeien tot een volwaardig, aantrekkelijk stadspark. De gemeente is in afrondende fase met de concrete nieuwe invulling voor het park. Een bijzondere groene woonomgeving. De ideale plek om te genieten na een dag hard werken. Een heerlijke plek om op te groeien en met vriendjes buiten te kunnen spelen. 

Er zijn vele voorzieningen in de directe omgeving, zoals de Talentencampus met sportgelegenheden. Het Componistenkwartier maakt dan ook deel uit van de gebiedsontwikkeling Talentencampus/Sibeliuspark.