Cor Bergmans

’’Onze samenwerking loopt perfect.’’

Cor Bergmans, Technische Dienst bij het ROC over de samenwerking met Hendriks

Met, toen nog -Schrijvers Technische Installaties-, waren we nauw betrokken bij de Osse Talentencampus. Zowel bij de bouw als in het beheer van de installaties. ROC de Leijgraaf is een van de huurders op de Talentencampus. Wij interviewden Cor Bergmans van de Technische Dienst van ROC de Leijgraaf over zijn werkzaamheden en de ervaringen met Hendriks Techniek.

Hendriks Techniek heeft ook de nieuwbouw gedaan en dat werkt erg prettig

“Als technische dienst beheren wij meerdere gebouwen rond Oss en Veghel. Dit doen we als team met een coördinator en twee mensen ‘in het veld’. Ik beheer als een van de ‘buitenmensen’ ons gebouw in Cuijk en de gebouwen in Oss, op de Euterpelaan en hier op de Talentencampus. Daarbij kijken we altijd eerst of we een probleem zelf kunnen oplossen. Maar als het probleem ‘dieper’ gaat dan schakelen we een monteur in. En voor deze locatie werken we daarbij samen met Hendriks Techniek. Hendriks Techniek heeft ook de nieuwbouw gedaan en dat werkt erg prettig.”

De samenwerking met Hendriks Techniek verloopt perfect

“Als er iets is waar we zelf niet uitkomen, bel ik altijd eerst met Joan van de Berg – projectleider bij Hendriks Techniek – om te bespreken wat er moet gebeuren. Na goedkeuring van de offerte plannen we de werkzaamheden in. Die samenwerking loopt perfect. We zitten hier nu bijna drie jaar en in zo’n eerste jaar in een nieuw gebouw zijn er altijd wel wat storingen of instellingen die aangepast moeten worden. Maar ik kon altijd direct bij Joan terecht.”

Korte lijnen en alles in huis

“De korte lijn die ik met Hendriks Techniek heb is heel prettig. Bij een andere locatie werken we met een landelijk concern, maar daar hebben ze steeds verschillende mensen die over verschillende disciplines gaan. Maar bij Hendriks Techniek heb ik een contactpersoon die ik altijd kan bellen. En omdat Geert van Wanrooij – montageleider bij Hendriks Techniek – bij de nieuwbouw alle elektra heeft aangelegd, zijn de meeste storingen ook twee keer zo snel opgelost. Wat dat betreft is het ideaal als de bouwers en installateurs ook het onderhoud blijven doen.”

Onderwijsgebouwen hebben hele specifieke eisen

“Onderwijsgebouwen moeten flexibel zijn in het gebruik, ook qua installaties. Want ruimtes veranderen regelmatig, door andere opstellingen of omdat er nieuwe technieken in de lokalen worden gebruikt. Daarom moeten aansluitingen voor stroom en data zo flexibel mogelijk zijn. Wij maken de data-aansluitingen daarom zoveel mogelijk boven de plafonds. En in theorielokalen laat ik bijvoorbeeld acht data-aansluitingen maken en 4 of 5 dubbele wandcontactdozen. Dat kost in het begin misschien iets meer maar dat verdienen we binnen vijf jaar terug. Die ervaring heb ik wel opgebouwd in de 30 jaar dat ik bij het ROC werk.”

Als gebruikers denken we actief mee

“Wij hebben als gebruikers vooraf actief meegedacht over de indelingen en de faciliteiten. Met het bouwmanagementbureau heb ik ook ruimte voor ruimte gekeken wat we nodig hadden. Bijzonder aan deze locatie is dat de brandmeldinstallatie is gekoppeld met de Business Plaza. Brandmeldtechnisch is 1 gebouw ontstaan, want in een gebouw mag maar 1 brandmeldcentrale aanwezig zijn. Ook hebben we de verlichting gekoppeld aan de inbraakcentrale. Dat was mijn idee eigenlijk, waarbij de verlichting aangaat als het alarm afgaat. En sindsdien hebben we geen inbraak meer meegemaakt.”

Als er wat is dan kan ik altijd bij Hendriks Techniek terecht

“We hebben een prima gebouw dat helemaal op onze maat is gebouwd, zeker ook voor wat betreft de installaties. En als er wat is dan kan ik altijd terecht bij Hendriks Techniek, ik ben dan ook heel erg tevreden met de samenwerking! “

Bekijk project Talentencampus

Bezoek de website van ROC De Leijgraaf