Bijzondere prestatie
Na de renovatie is het studentencomplex vrijwel energieneutraal. Een bijzondere prestatie voor de renovatie van een gebouw uit 1974. Met deze verduurzaming kan het complex weer 50 jaar mee. De oplevering van het complex is gepland in het eerste kwartaal van 2020. Met de renovatie is een investering gemoeid van € 5.100.000,-. Hiermee zet SSH& een nieuwe stap richting een CO2 neutrale woningvoorraad in 2045.

Hoe wordt Van Nispenstraat bijna energieneutraal?
Om zoveel mogelijk energie te besparen isoleren we de gevels en voorzien we de kozijnen van HR+++ triple glas. Daarnaast krijgt het gebouw een vraaggestuurd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. De ruimteverwarming en het warm water is volledig elektrisch, gedeeltelijk zelf opgewekt op het dak. Op het dak komen namelijk 84 zonnepanelen met een hoog rendement. Leuk detail is dat de opwarming van water deels plaatsvindt door terugwinning van warmte uit de douchegoten.

Renovatie Van Nispenstraat gasloos

Over SSH&
SSH& is dé studentenhuisvester in Nijmegen & Arnhem met maar liefst 7.000 kamers in 28 wooncomplexen en 85 stadspanden. SSH& is er voor studenten die op kamers willen. Studenten die een eigen plek zoeken, een thuis tijdens de studententijd. En met veel plezier kort of lang in Nijmegen of Arnhem willen wonen.

Renovatie Van Nispenstraat