In het voorjaar van 2020 namen de eerste studenten hun intrek in een volledig gerenoveerd appartement in het complex Tilde. Een nieuwe naam voor een zo goed als nieuw complex. De naam Tilde refereert naar de golvende balkons.

Tilde

Jerry Giesbers is in dienst als projecteider bij SSH&. Tilde is een van de complexen die in zijn portefeuille zit. Per complex is een technisch beheerder en een klantbeheerder aangesteld. Zij zijn de directe vraagbaak voor de studenten. Jerry houdt zich als projectleider onder meer bezig met het projectmatig en planmatige onderhoud en begrotingszaken van de verschillende complexen.

Leven in de brouwerij

Jerry is al geruime tijd werkzaam in de corporatiewereld. Sinds oktober 2019 is hij werkzaam bij SSH&. Jerry is erg enthousiast over zijn relatief nieuwe werkomgeving. Jerry: “SSH& heeft bouwtechnisch interessante complexen in het bezit. Grote complexen, nieuwbouw, maar bijvoorbeeld ook historische panden in het centrum van Nijmegen en oude kloosters. Dat maakt het werk erg uitdagend, geen complex is hetzelfde. Ook de doelgroep spreekt me erg aan, studenten zorgen voor leven in de brouwerij.”

Duurzaamheidsconcept

Na oplevering van Hendriks aan SSH& nam Jerry het stokje over van Jan Bouwmeister. Jan begeleidde tijdens de bouw de werkzaamheden, Jerry houdt zich nu bezig met het monitoren van het duurzaamheidsconcept. Het complex is vrijwel energieneutraal. Het gebouw is zeer goed geïsoleerd, de kozijnen zijn bijvoorbeeld voorzien van HR+++ triple glas. Op het dak zijn 62 zonnepanelen geïnstalleerd met een hoog rendement.

Monitoring

Om daadwerkelijk inzicht te krijgen in de duurzame maatregelen die zijn getroffen, worden 6 appartementen gemonitord. Van deze 6 appartementen worden 3 appartementen verwarmd door infrarode plafondverwarming en de overige door elektriciteit (net als de overige 53 appartementen). Door met de studenten in gesprek te gaan krijgt SSH& inzicht in het comfort, het verbruik en de financiële gevolgen.

Resultaten

Jerry: “Ik ben benieuwd welke resultaten de duurzaamheidsconcepten gaan geven. Daarom ga ik met de klantbeheerder gedurende een periode van ca. 2 jaar ieder seizoen bij de studenten van deze 6 appartementen op bezoek. Ik ga met ze om tafel en lees de statistieken uit om zo goed inzicht te krijgen in het verbruik. Ook ben ik nieuwsgierig naar de ervaringen van de studenten om te wonen in een appartement wat zo goed is geïsoleerd. Het kan zo maar eens zijn dat we op basis van deze gegevens meerdere complexen van SSH& op deze wijze gaan verduurzamen.”