Vormgeven aan verstedelijkingsambities

Hendriks slaat handen ineen met integrale ontwikkeling Hertogensingel/Foulkesstraat

Oss is een stad met grote verstedelijkingsambities. Een Stad met Toekomst. Er staan dan ook veel plannen op stapel op het gebied van duurzaam wonen, werken en leven. Als betrokken Osse bouwonderneming geeft Hendriks Bouw en Ontwikkeling graag mede vorm aan deze groeiaspiraties. “Eén van de projecten waarmee we dat doen is de Hertogensingel/ Foukesstraat’. Een integrale ontwikkeling van 24 zorg- en circa 28 koopappartementen waarmee we ons samen met Stichting Dichterbij letterlijk en figuurlijk op de kaart willen zetten.”

Broertje en zusje

Aan het woord is ontwikkelaar Jos Ondersteijn van Hendriks, die nauw bij het project betrokken is. “Concreet omvat het plan twee volumes. Een ‘broertje en een zusje’ in een parkachtige omgeving nabij het centrum van Oss, die samen een markant ensemble gaan vormen. Dit is een gezamenlijke ambitie, mede ingegeven door de prominente locatie in een bocht van de Hertogensingel.”

Harmonisch geheel

Om tot een aantrekkelijk geheel te komen, hebben de gemeente Oss, Stichting Dichterbij en Hendriks de handen ineen geslagen en een ambitiedocument opgesteld. Ondersteijn: “Dit plan omvat geclusterde zorgappartementen met algemene ruimten en koopappartementen. Het gaat om afzonderlijke gebouwen, maar dat is aan de buitenzijde nauwelijks te zien.”

Ideale woonlocatie

De zorgappartementen zijn bestemd voor de cliënten van Stichting Dichterbij, die voor hen op de hoek Hertogensingel/Oijenseweg een ideale woonlocatie ziet. Hendriks acht de hoek Hertogensingel/ Foulkesstraat een uitstekende, centraal gelegen plek voor de bouw van koopappartementen voor medioren en senioren. “Onder deze groep is grote behoefte aan gelijkvloerse woningen in de buurt van het centrum. Stellen en alleenstaanden van gemiddelde en hoge leeftijd wonen hier straks relatief rustig én nabij alle voorzieningen van de stad. Omdat hierdoor woningen vrijkomen, ontstaat doorstroming. Veelal zijn dit eengezinswoningen – al dan niet in de directe omgeving – die dan vrij komen voor gezinnen en andere woningzoekenden."

Veel belangstelling

Dat de belangstelling inderdaad groot is, bleek tijdens de informatieavond die Hendriks eind 2023 organiseerde. “We kregen veel positieve reactie op het ontwerp en op de woningen. Helaas konden mensen zich nog niet inschrijven. We laten het uiteraard meteen weten als het zover is. Ik verwacht dat dit niet zo heel lang meer gaat duren.”

Het gebouw met koopappartementen bestaat straks naar alle waarschijnlijkheid uit 28 drie- en vierkamerappartementen. Dit worden middeldure appartementen van circa 80 m2 tot 120 m2 in het duurdere segment. 

Interesse? Schrijf je in.

Heb je interesse in een appartement aan de Hertogensingel? Klik dan op de link hiernaast om naar de projectpagina te gaan. Onderaan de pagina kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief. Zo blijf je vanzelf op de hoogte van alle ontwikkelingen rond dit project.