Start bouw Huurlingsedam Fase 3

185 woningen in Wijchen

Onlangs zijn de laatste vergunningen verleend voor de realisatie van het plan Huurlingsedam Fase 3 in Wijchen. Dat betekent dat er gebouwd kan worden. In totaal bestaat het plan uit 250 huur- en koopwoningen, waaronder sociale koop. VOF Huurlingsedam gaat hiervan 185 woningen realiseren in twee deelfasen: Fase 3A (103 woningen) en Fase 3B (82 woningen).

Fase 3A

De bouw van Fase 3A start deze maand. Hendriks Bouwbedrijf Oss B.V. gaat deze woningen in opdracht van VOF Huurlingsedam bouwen. Fase 3A omvat 37 sociale huurwoningen en 19 sociale koopwoningen. Verder bestaat het plan uit 47 vrije sector koopwoningen. De sociale huurwoningen worden gerealiseerd voor woningcorporatie Talis. Van de in totaal 66 koopwoningen zijn inmiddels 59 woningen verkocht. Er zijn nog 7 vrije sectorkoopwoningen beschikbaar. Het gaat om een mix van tussen-, hoek- en twee-onder-een-kap woningen.

Fase 3B

Door de voorspoedige verkoop van Fase 3A, die startte in april 2022 is ook de volgende fase in verkoop gebracht. Tot deze fase behoren 34 sociale koopwoningen, die ondertussen allemaal zijn verkocht. De verwachting is dat de bouw na de bouwvak van 2023 zal starten.

Aantrekkelijke woonomgeving

De bouw van nieuwbouwwijk Huurlingsedam startte in 2009. In de jaren daarna werden in diverse fases al bijna 700 woningen gerealiseerd. Op die manier groeide de nieuwbouwwijk uit tot een aantrekkelijke woonomgeving voor jong en oud met een grote diversiteit aan woningen nabij alle voorzieningen van Wijchen. Na Fase 3 staat Fase 4 in de planning; de laatste fase van Huurlingsedam. Voor Fase 4 werd het bestemmingsplan in januari 2023 onherroepelijk. In deze fase worden nog 220 woningen gebouwd.

Meer weten over Huurlingsedam of interesse in een woning?

Heb jij interesse in dit project of zou je hier willen wonen? Bekijk dan via de link hieronder de website en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Meer informatie over Huurlingsedam