Huurlingsedam

Ruimte voor iedere smaak, ieder budget, en alle levensstijlen

Overzicht Huurlingsedam

Wat
Nieuwbouw
Waar
Wijchen
Expertises
OntwikkelingBouwTechniekDuurzaam beheer
Opdrachtgever
VOF Huurlingsedam
Nieuwbouw
grondgebonden woningen
650

Huurlingsedam in meerdere fases

In nieuwbouwwijk Huurlingsedam in Wijchen werd in 2009 begonnen met bouwen. In de afgelopen jaren zijn er in diverse fases al bijna 400 woningen gerealiseerd. Ook in de volgende fase is er weer ruimte voor iedere smaak, ieder budget en alle levensstijlen. Het mooie van een project dat langer loopt, is dat het een meer organisch groeiende wijk wordt en op die manier natuurlijker aanvoelt. Natuurlijk helpen het park en het meertje ook.

Huurlingsedam 3e fase

Na de succesvolle realisatie van eerdere fasen is nu de derde in voorbereiding. Fase 3 bestaat uit in totaal 250 woningen, waarvan 50 sociale huurwoningen (verhuur via Talis). De koopwoningen, die gefaseerd in verkoop worden gebracht, bestaan uit een mix van tweekappers en rijwoningen in de vrije sector en sociale koop.

Het ontwerp van dit plan is uitgevoerd door Quadrant Architecten en Visser en Bouwman Architecten, onder supervisie van de bekende stedenbouwkundige Ashok Bhalotra. Hij was ook verantwoordelijk voor de beeldkwaliteit van de eerdere fasen van Huurlingsedam.

De woningen zijn gasloos en bijzonder energiezuinig. Daardoor zijn de woonlasten aanmerkelijk lager en na oplevering de eerste jaren nagenoeg onderhoudsvrij.  

Huurlingsedam fase 4

Op 9 maart 2022 ondertekenden gemeente Wijchen en de ontwikkelcombinatie VOF Huurlingsedam een samenwerkingsovereenkomst voor fase 4. In fase 4 in Huurlingsedam komen 220 woningen; 60% bestaat uit een mix van sociale huurwoningen, sociale koopwoningen en koopwoningen onder de gemiddelde woningprijs. De overige 40% van de woningen wordt als vrije-sector koopwoningen verkocht. 

Planning

De bouw van fase 3 met totaal 250 woningen staat gepland voor het einde van dit jaar (2023), de bouw van fase 4 start naar verwachting een jaar later (2024).

Hendriks is als onderdeel van VOF Huurlingsedam mede-opdrachtgever van dit project. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven om op de hoogte te blijven via de projectsite.

Huurlingsedam projectwebsite

Kwaliteitsborging

Tijdens fase 2A van dit project, in 2018, zijn we begonnen met de voorbereiding op de wet kwaliteitsborging (Wkb). Uitvoerder Marcel Willems en trainee Laura van Erp hebben dit project gebruikt om onze werkwijze te bepalen m.b.t. het vastleggen van alle activiteiten die nodig zijn voor de Wet kwaliteitsborging.

Meer over kwaliteitsborging