Het borrelt en bruist in Rotsoord

Hendriks bouwt mee aan inspirerende toekomst van voormalig industriegebied

Populaire hotspot

Op een populaire hotspot in Utrecht ontwikkelt Hendriks Bouw en Ontwikkeling een woongebouw met 54 appartementen. Rotsoord7 heet het project, dat zijn naam dankt aan een voormalig industriegebied op deze plek. Dat werd op zijn beurt weer genoemd naar een illustere buitenplaats uit de 17e-eeuw. Vandaag de dag is Rotsoord een boeiende plek aan de kade van de Vaartsche Rijn niet ver van de Utrechtse binnenstad. Een locatie met een lange geschiedenis, die een bruisende toekomst tegemoet gaat.

Pastoefabriek

Hendriks is er geen onbekende. Rotsoord7 ligt namelijk direct naast de voormalige Pastoefabriek die we al eerder renoveerden. Deze voormalige meubelfabriek noemt zichzelf ‘de maakplaats van de toekomst’ en biedt onderdak aan de opleiding HKU Beeldende Kunst, creatieve start-ups, horeca en cultuur in de meest brede zin. Kortom: Rotsoord is een omgeving die borrelt en bruist en waar het straks bijzonder aangenaam wonen is aan de waterkant. Een inspirerende buurt met de dynamiek van de stad én ruimte voor een verborgen groene oase die ‘Nieuw Rotsoord’ heet. Een opbloeiend gebied waaraan wij met Rotsoord7 een nieuwe impuls geven waar iedereen blij van wordt.

Lees meer over Rotsoord

Oude loods

Op dit moment bestaat Rotsoord7 uit een parkeerterrein en een oude loods. Een plek die nu nog een verlaten en ietwat vermoeide aanblik oplevert, toveren we om tot een hip woon- en verblijfsgebied met 54 appartementen. Een mix van sociale huur, middenhuur en vrije sector koopappartementen en ruimte voor creatieve bedrijven en woon/werkateliers op de begane grond. De uitstraling, de massa en de hoogte van het gebouw sluiten aan bij de overige bebouwing en het industriële en creatieve karakter van Rotsoord. Dat wordt nog eens onderstreept door het behoud van de historische spanten van de oude opslaghal uit 1917. Deze spanconstructie komt prominent terug in het straatbeeld en vormt straks de entree van de passage naar de oever van de Vaartsche Rijn.

Rotsoord7

Huiselijk zen

Ondertussen zijn de bouwenvelop en de reactienota van Rotsoord7 vastgesteld en gepubliceerd. Daarmee is voor Hendriks de weg vrij om de plannen verder uit te werken tot een concreet ontwerp. Het spreekt voor zich dat wij op dit moment volop bezig zijn Rotsoord7 te transformeren tot een plek waar wonen niet bepaald doorsnee is. Hier stap je straks naar buiten de gezellige, creatieve bedrijvigheid in of naar binnen om huiselijk zen te zijn.