3 mooie voorbeelden

Van transformaties en verbouwingen

Ook kleinere renovaties

Naast grote renovatie- en verduurzamingsprojecten doen we als Hendriks Onderhoud ook kleinere projecten. Dat zijn bijvoorbeeld verbouwingen en transformaties. Andere ruimte-indeling? Functionele wijziging? Behoud van historische elementen? Geen vraag is ons te gek en juist die uitdaging en afwisseling vinden onze medewerkers leuk. Samen met jou gaan wij aan tafel om te komen tot een duidelijk programma van eisen. Als we er samen uit zijn, dan gaan wij aan de slag.

Neem een kijkje in de keuken van een paar projecten:

  • transformatie kantoorpand Curaçaoweg Woonwaarts Nijmegen;
  • verbouwing kantoor LuciVer Wijchen;
  • interne verbouwing kantoor Dome-X Oss. 

Transformatie van kantoor naar opvangplek Curacaoweg Nijmegen

Aan de Curaçaoweg in Nijmegen ligt het voormalige kantoorpand van woningbouwcorporatie De Gemeenschap. Samen met corporatie Woonwaarts en de gemeente Nijmegen transformeerden we de kantoren naar 17 kortverblijfunits voor cliënten van het Droombankje. Droombankje is opgericht vanuit de ambitie en wens om dak- en/of thuisloze mensen een warm thuis te bieden gecombineerd met een individueel begeleidingstraject voor persoonlijk en maatschappelijk herstel. Door het project in bouwteam uit te werken komen we tot de beste oplossingen.

Het is een monumentaal pand uit 1900 met een prachtige uitstraling. We transformeerden het pand tot 17 kortverblijfunits. Maar, we zorgden er voor dat de oude ornamenten die ook binnenin het pand zichtbaar zijn, zoveel mogelijk behouden bleven. Op elke verdieping bouwden we een douche- annex toiletruimte voor de bewoners.

Daarnaast maakten we een woonkeuken die groot genoeg is om ook in te kunnen eten, specifiek voor de Nederlandse bewoners. Voor de multiculturele bewoners realiseerden we een kleine halalkeuken. Zij zijn gewend eten klaar te maken en dit vervolgens op hun kamer op te eten. Vanzelfsprekend zorgden we er ook voor dat de diverse ruimten brandveilig zijn, door het aanbrengen van rookmelders en brandblussers.

Kantoor Luciver De Brouwerij verbouwing

Ouderenzorg LuciVer houdt kantoor in Alverna in een pand met de naam De Brouwerij. De voormalige activiteitenruimte ‘De Sloep’ bouwden we om naar vier kantoren met in totaal 10 werkplekken. Compleet afgewerkt inclusief installatieaanpassingen. De keuken verhuisde naar een andere plek in het gebouw, waardoor de ruimte veel prettiger en logischer in het gebruik is geworden. Ook zorgden we er voor dat de sanitairruimte weer als nieuw werd.

Cross G Dome-X verbouwing

CROSS G is de next-level-werkomgeving van ambitieuze, jonge ondernemers. Een plek waar verbinding, samenwerken en samen creëren centraal staan. En waar kruisbestuivingen vrij spel hebben. Deze omgeving is gecreëerd in Dome-X, waar de activiteitenclusters maakindustrie, bouw en logistiek actief zijn. In en om die clusters draait het om kennisdelen, innoveren en samenwerken.

In Cross G is een moderne werkomgeving gecreëerd met enkele vaste businessunits, een vergaderruimte en daarnaast diverse flexwerk- en loungeplekken. Natuurlijk is deze ruimte ook voorzien van een toiletgroep, pantry én een koffiebar waar de dag meestal start. De benodigde elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties zijn door onze collega’s van Hendriks Techniek gerealiseerd.

Denk je aan een verbouwing of transformatie?
Ik ga graag samen met jou aan tafel om de mogelijkheden te bespreken.

Tjeerd van de Put
Directeur Onderhoud