Overname Ariëns Nijmegen

Gebouweigenaren in de exploitatiefase voortaan nog beter ontzorgd

Hendriks versterkt positie vastgoedonderhoud door overname Ariëns Nijmegen

Hendriks Bouw en Ontwikkeling versterkt haar positie in meerjarig contractonderhoud door overname van het bedrijf Ariëns - Partner in vastgoedonderhoud uit Nijmegen. Deze overname past in de koers van Hendriks om integraal partner te zijn in alle fases van de levencyclus van gebouwen. Door krachten te bundelen breidt het Brabantse familiebedrijf haar capaciteit op gebied van onderhoud en beheer verder uit en kan het gebouweigenaren in de exploitatiefase nog beter ontzorgen. Van schilderwerk en 24-uursreparaties tot onderhoud aan gebouwgebonden installaties.

De overname zorgt voor continuïteit van het bedrijf Ariëns. Huidig eigenaar Johans Ariëns heeft geen bedrijfsopvolging en is blij in Hendriks een geschikte overnamekandidaat gevonden te hebben. Ariëns blijft als zelfstandige werkmaatschappij opereren binnen de Hendriksgroep. De bedrijfsnaam ‘Ariëns - Partner in vastgoedonderhoud’ en de vestigingslocatie aan de Tarweweg in Nijmegen blijven de komende jaren behouden. De overname heeft geen praktische gevolgen voor relaties van Ariëns. Het bedrijf gaat verder met dezelfde personele bezetting en er is geen verandering in contactpersonen. Johans Ariëns blijft de komende periode nog actief betrokken. De aandelenoverdracht vindt plaats met terugwerkende kracht per 1 januari 2022.

Toekomst in goede handen

Ariëns verzorgt sinds 1985 het gebouwonderhoud voor professionele beheerders en heeft meerjarige contracten met onder andere corporaties en zorg- en onderwijsinstellingen. Het bedrijf is VGO-gecertificeerd en werkt volgens de principes van ResultaatgerichtSamenwerken (RGS). Bij Ariëns werken 40 medewerkers. Het bedrijf heeft een jaaromzet van circa 8 miljoen. Met de overname is zijn bedrijf voor de toekomst in goede handen, vindt Johans Ariëns: “Het is een goede zaak als zich een overnamepartij aandient die snapt wat een prachtig bedrijf Ariëns - Partner in Vastgoedonderhoud is, begrijpt wat we met z’n allen hebben bereikt, wat de bedrijfscultuur is en daar verder op door wil bouwen.”

Mooie aanvulling

Voor Hendriks betekent de overname een groei in de segmenten onderhoud en beheer. Vincent Hendriks: “We voegen een financieel gezond bedrijf toe met een uitstekende staat van dienst en langlopende samenwerkingscontracten. Een mooie aanvulling op onze familie van bedrijven”. Michael Hendriks: “Bij het creëren van duurzame leefomgevingen nemen we de totale levenscyclus van gebouwen als uitgangspunt. Ariëns kan ons helpen bij het verder verlagen van de total cost of ownership van gebouwen en het in praktijk brengen van onze circulaire ambities.”

Ga naar website Ariëns