Duurzame en circulaire bouw

Dit vraagt om niet-politieke regie van overheid

Duurzame en circulaire bouw vraagt om niet-politieke regie van overheid

Het stof van de provinciale verkiezingen was nog niet volledig neergedaald ten tijde van deze Ronde Tafel discussie. Duidelijk was al wel, dat de BoerBurgerBeweging in alle provincies de grootste partij was geworden en dat ze ook daarom in de Eerste Kamer een grote stem gaan krijgen. Gaan de stikstofplannen op de schop? En wat betekent dat voor de woningbouw en de verduurzaming van het bestaande aanbod? Die onzekerheid voor de bouwsector draagt niet bij aan de versnelling van de bouw- en verduurzamingsopgave. Beter samenwerken binnen de Triple Helix en op lokaal niveau zou kunnen lonen. Maar hoe?

Die en vele andere vragen passeerden tijdens de Ronde Tafel discussie met een panel van negen deskundigen en betrokken partijen over dit onderwerp.
Aan tafel zaten:
Ronald Leushuis, bestuurder van Talis en tevens gastheer;
Caren Schipperus, directeur van ALEX advocaten;
Carol van Eert, burgemeester van Gemeente Rheden, bestuurlijk opdrachtgever van de Opgave Groene Groeiregio en lid The Economic Board;
Rob Hagemans, directeur van Hagemans Vastgoedonderhoud;
Jeanne van de Klok, directeur van WIL Groep;
Vincent Jansen, directeur bij Ariens Partner in Vastgoedonderhoud en directeur Energie & Duurzaam Beheer bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling;
Ina Hol, directeur WerkBedrijf Rijk van Nijmegen;
Rob Withaar, commercieel directeur bij Talen Vastgoedonderhoud;
Joep Burghouts, proceseigenaar marktontwikkeling bij De Variabele.

In feite zit de complete Triple Helix aan tafel, waarbij het onderwijs vertegenwoordigd wordt door twee niet-onderwijsinstellingen: het werkbedrijf en WIL Groep. Zij verzorgen beide in een andere rol (om)scholingen.

Er werd onder andere gesproken over technische oplossingen, innovaties, kansen en verdienmodellen.  

Lees hier de volledige uitkomst van het ronde tafelgesprek