Home for inventive people
“Bij Strijp R kozen we als brand ‘Home for inventive People’, met pijlers als kenniswerkers en internationalisering. Die thema’s zijn nu in Eindhoven gemeengoed maar waren toen nieuw. Vanuit die identiteit hebben we vervolgens keuzes gemaakt over architectuur, groen en de manier van samenwonen, de mix van functies etc. Daaraan hebben we ook altijd vastgehouden, zelfs toen in de crisis ook daar de verkoop stokte. En dat strakke vasthouden aan de identiteit is tot op heden heel succesvol gebleken. Inmiddels zijn we bezig met de laatste 220 woningen waarvan er 150 in verkoop zijn, en 90% is verkocht.”

strijp_r

“Strijp R werd de blauwdruk voor onze aanpak”

Intensieve samenwerking met de buurt
“De omgeving van Strijp R bestond uit typische arbeidersbuurten. We hebben die mensen intensief betrokken in het voortraject, omdat de nieuwbouw echt onderdeel van de wijk moest worden en geen aparte enclave. De vestiging van Piet Hein Eek op Strijp R paste ook perfect bij de identiteit en de brand. Uit het oogpunt van placemaking past hij natuurlijk heel goed bij het gebied.”

Selectie van bouwbedrijven
“Wij selecteren bouwers meestal tussen Voorlopig en Definitief Ontwerp om de marktconformiteit te garanderen. Belangrijke criteria zijn daarbij of bouwers echt als partners kunnen fungeren, en hun lange termijnvisie. Wij komen vervolgens vaak uit bij vernieuwende familiebedrijven, zoals Hendriks Bouw en Ontwikkeling. Bij deze bedrijven herkennen we de focus op de lange termijn. En ook zij zoeken langjarige continuïteit in de relatie. Vanwege de omvang van onze projecten werken we ook wel met grotere, landelijke concerns.”

Vanaf de start in 2012 hebben we een fijne samenwerking met Hendriks
“In januari 2012 zijn we gestart met Strijp R, waarvoor Hendriks de aanbesteding had gewonnen. Het mooie is dat we vanaf dat moment een fijne samenwerking hebben gehad. En zo kwamen we op een natuurlijke wijze bij elke nieuwe fase weer met elkaar in gesprek en konden we steeds snel schakelen. Zo hebben we inmiddels vier fases gedaan.”
Ralf Peeters

ralf_peeters_565x377

“Afspraak is afspraak bij Hendriks”

Afspraak is afspraak
“Wat ons aanspreekt bij Hendriks zijn de korte lijnen naar bijvoorbeeld projectleiders en directie. Zo werkt het bij onszelf ook en zo kunnen we heel snel schakelen. Daarnaast loopt Hendriks voorop in BIM, dat doen jullie heel goed. Afspraak is ook afspraak, wat fijn is omdat wij moeten vertrouwen op onze partners, en geen gedoe willen hebben. We werken niet voor niets al sinds 2012 samen op Strijp R!”