Woonhof & Vlaar

Betaalbare huurwoningen in het centrum van Mill

In opdracht van Mooiland bouwden we in het centrum van Mill 39 sociale huurwoningen. Samen met Bart Kivits, directeur vastgoed Mooiland en Jos van den Boogaart, wethouder gemeente Mill & Sint Hubert werd in december 2021 de bouw officieel gestart. In november dit jaar kregen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning.

Diverse typen huurwoningen

Op de hoek van de Oranjeboomstraat, Hoogstraat en Bernhardstraat liggen twee terreinen: Vlaar en Woonhof. In de Bernhardstraat ligt het derde terrein. Op Vlaar bouwden we tien appartementen, op Woonhof drieëntwinting appartementen en vier nultredenwoningen en aan de Bernhardstraat twee nultredenwoningen. De realisatie van deze woningen is het slotstuk van de ontwikkeling van het Centrumplan Mill. De appartementengebouwen van Woonhof en Vlaar vormen de “poort” tot het centrum van Mill. De woningen liggen aan een parkachtige omgeving met diverse voorzieningen dichtbij. De appartementen zijn driekamerappartementen met een tuin, inpandige berging en een gezamenlijke fietsenberging.

Woningvoorraad verder uitgebreid

Met de bouw van deze woningen is de woningvoorraad in Mill verder uitgebreid. Vincent Hendriks, directeur Hendriks Bouw en Ontwikkeling: “Het is mooi om te zien hoe Mooiland werkt aan de zware woningopgave die er nu ligt, door in een hoog tempo betaalbare huurwoningen te laten bouwen. Wij zijn trots dat we hieraan meewerken en zo een fijne leefomgeving creëren voor de toekomstige bewoners.”

Comfortabel en energiezuinig

Alle woningen zijn BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) gebouwd en zijn zeer goed geïsoleerd. Daarnaast zijn de woningen gasloos en zorgt een bodemwarmtepomp voor het verwarmen en koelen van de woning. De woningen zijn geschikt voor bewoners van alle leeftijden.