Walkwartier

Een toekomstig historische woonlocatie

Overzicht Walkwartier

Wat
Nieuwbouwwoningen en stallingsgarage
Waar
Oss
Expertises
Techniek
Opdrachtgever
Bouwbedrijf Berghege
Nieuwbouw
Koopappartementen
68
Huurappartementen
63
Walkwartier Oss Exterieur

Hier komt alles samen

In het prestigieuze plan Walkwartier Oss worden 131 appartementen gebouwd, en is er ruimte voor winkels en horecazaken. In het 'Warenhuis' kun je straks terecht voor een lezing in de Bibliotheek, exposities van K26 of het hightech ontdeklab van STOOOM. Het Walkwartier is niet alleen vanwege de hoogte een toekomstig historische woonlocatie, maar vooral dankzij de bijzondere architectuur.

Hendriks Techniek verzorgt alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor de appartementen en de stallingsgarage.

Plan Walkwartier Oss

Huur- en koopappartementen

Het penthouse dat gebouwd wordt op de vijftiende verdieping is één van de 131 appartementen. Dit is niet alleen de hoogste woning van de toren, maar met bijna 190 vierkante meter ook de grootste. De kleinste van dit hoge gebouw vind je op de begane grond; deze heeft een oppervlakte van 53 vierkante meter.

In totaal zijn er 68 koopappartementen, verdeeld over de woontoren en de vleugel aan de Carmelietenstraat. Aan deze straat is ook de hoofdentree van deze woningen. Boven de winkels aan de Walstraat worden 63 huurappartementen met een oppervlakte van 41 tot 125 vierkante meter gebouwd.

Parkeerkelder

Onder de nieuwbouw komt een parkeerkelder waar plek is voor ruim 140 auto’s van de bewoners van de appartementen. Parkeerterrein De Wal verdwijnt met komst van het Walkwartier.