Vlietdijk

Vier robuuste woonclusters

Overzicht Vlietdijk

Wat
Woonclusters
Waar
Rosmalen
Expertises
OntwikkelingBouwTechniek
Opdrachtgever
Zayaz
Nieuwbouw
Gebouwen
4
Appartementen
90

Een rustiek complex met verfijnde detaillering

Aan de zuidzijde van Het Hooghemaal, langs de Vlietdijk bouwden we vier robuuste woonclusters. De bebouwing staat in een enigszins ruige setting, met grasland, informele boomgroepen, water en riet. De woonclusters doen qua planopzet en materiaalgebruik denken aan de robuuste kloostercomplexen van vroeger. De vier gebouwen staan rondom een binnenhof en zijn respectievelijk drie, vier, vier en acht lagen hoog. Het hoogste gebouw ligt aan de noordzijde. Daarmee wordt de hoofdentree van het complex gemarkeerd, en behoudt het binnenhof een gunstige ligging ten opzichte van de zon. Aan de westzijde van het complex is er een aansluiting op de nieuw aan te leggen fiets-voetgangersbrug.
De 90 appartementen in de vier woontorens hebben allemaal een oppervlakte van circa 70m2 en worden door Zayaz in het sociale segment verhuurd. De appartementen zijn in de zomer van 2022 opgeleverd.

Het complex oogt robuust met een verfijnde detaillering en is ontworpen door Sietse Visser van architectenbureau Visser en Bouwman. De gevels zijn opgetrokken in metselwerk met lichte aardtinten en betonnen gevelbanden die vlak in de gevels liggen. De verdiept liggende kozijnen zijn ontworpen in een rustig patroon over de gevelvlakken.

Duurzame materialen en laag energieverbruik

Het complex is ontworpen met duurzame materialen en een laag energieverbruik voor de appartementen. Naast de zonnepanelen op de daken is er ook een warmte- en koudeinstallatie die de appartementen voorziet van warmte, koeling en warm water. Daarnaast zijn de woningen optimaal geïsoleerd onder meer door drielaags glas.

Lees het artikel dat het Brabants Dagblad schreef over de start bouw.

Goede samenwerking tussen partijen werpt vruchten af

Wethouder Roy Geers is blij dat dit project - dat dankzij een goede samenwerking tussen betrokken partijen én de gemeente 's-Hertogenbosch tot stand is gekomen - gerealiseerd is: "Dit is natuurlijk een geweldig plan: wéér 90 woningen die we toevoegen aan de woningvoorraad. Waar 90 gezinnen een thuis hebben. Het is een duurzaam project, en ook nog eens met de kwaliteit die we willen hebben."

Oplevering

Starthandeling