Vlietdijk

Vier robuuste woonclusters

Overzicht Vlietdijk

Wat
Woonclusters
Waar
Rosmalen
Expertises
Ontwikkeling Bouw
Opdrachtgever
Zayaz Henk
Nieuwbouw
Gebouwen
4
Appartementen
90
Vlietdijk Rosmalen | Drie robuuste woonclusters | Hendriks bedenkt, bouwt, beheert
Vlietdijk Rosmalen | Drie robuuste woonclusters | Hendriks bedenkt, bouwt, beheert

Een rustiek complex met verfijnde detaillering

Aan de zuidzijde van Het Hooghemaal, langs de Vlietdijk komen vier robuuste woonclusters. De bebouwing komt te staan in een enigszins ruige setting, met grasland, informele boomgroepen, water en riet. De woonclusters doen qua planopzet en materiaalgebruik denken aan de robuuste kloostercomplexen van vroeger. De vier gebouwen staan rondom een binnenhof en zijn respectievelijk drie, vier, vier en acht lagen hoog. Het hoogste gebouw ligt aan de noordzijde. Daarmee wordt de hoofdentree van het complex gemarkeerd, en behoudt het binnenhof een gunstige ligging ten opzichte van de zon. Aan de westzijde van het complex komt een aansluiting op de nieuw aan te leggen fiets-voetgangersbrug.
De 90 appartementen in de vier woontorens hebben allemaal een oppervlakte van circa 70m2 en worden door Zayaz in het sociale segment verhuurd. De verhuur is in de loop van 2021 gestart. De verwachte oplevering is zomer 2022.

Het complex oogt robuust met een verfijnde detaillering en is ontworpen door Sietse Visser van architectenbureau Visser en Bouwman. De gevels zijn opgetrokken in metselwerk met lichte aardtinten en betonnen gevelbanden die vlak in de gevels liggen. De verdiept liggende kozijnen zijn ontworpen in een rustig patroon over de gevelvlakken.

Duurzame materialen en laag energieverbruik

Het complex is ontworpen met duurzame materialen en een laag energieverbruik voor de appartementen. Naast de zonnepanelen op de daken komt er ook een warmte- en koudeinstallatie die de appartementen voorziet van warmte, koeling en warm water. Daarnaast zijn de woningen optimaal geïsoleerd onder meer door drielaags glas.

Lees het artikel dat het Brabants Dagblad schreef over de start bouw.

Tekeningenset Vlietdijk