Vissenbuurt

Groot onderhoud en verduurzaming van 89 woningen

Overzicht Vissenbuurt

Wat
Woningen
Waar
Arnhem
Expertises
Onderhoud
Opdrachtgever
Volkshuisvesting
Huurwoningen
89

Groot onderhoud

Voor Volkshuisvesting Arnhem verduurzaamden wij 89 woningen. In elf maanden tijd is groot onderhoud in bewoonde toestand uitgevoerd. In ongeveer vier weken tijd is een woning zowel aan de binnen- als buitenkant aangepakt. Waar mogelijk is materiaal hergebruikt. 

Welke werkzaamheden zijn uitgevoerd?

Iedere woning is verduurzaamd. Alle woningen zijn nu voorzien van dak- en spouwmuurisolatie, CO2-gestuurde mechanische ventilatie met bijpassende roosters, nieuw schilderwerk en rookmelders. De balkons zijn van buitenaf geïsoleerd.

Daken

Na goedkeuring is een groot gedeelte van de dakpannen hergebruikt. Door de isolatie aan het dak zijn de schoorstenen naar boven geplaatst. 

Maatwerk

Enkele woningen in de woonblokken zijn in particulier bezit. Per woonblok zijn de overige werkzaamheden geïnventariseerd. Bij enkele blokken staan in de tuin nieuwe houten bergingen op schroefpalen. Woningen in een ander blok hebben een nieuwe vloer ontvangen met isolatie en bijbehorende vloerbedekking, naar keuze van de bewoner. Ook zijn in verschillende woningen de badkamer, keuken en/of toilet vervangen. 

Koffie en klets

Een renovatieproject heeft veel impact op de bewoners. Daarom hebben we tijdens de groot onderhoudswerkzaamheden 'koffie en klets' opgericht. In deze ruimte hielden we ons spreekuur voor de bewoners. Bewoners konden hier terecht met hun vragen. Maar ook een keuze maken voor hun keuken, badkamer, toilet of vloerafwerking.