Theater aan de Parade

Een theater voor generaties

Nieuwbouw Theater aan de Parade

Na meer dan 40 jaar trouwe dienst sloot Theater aan de Parade haar deuren. De oude dame werd afgebroken en op de historische fundamenten is het nieuwe Theater aan de Parade gerealiseerd. Met recht het kloppend hart van de cultuurstad van het zuiden!

Architectenbureau NOAHH uit Amsterdam ontwierp het nieuwe Theater aan de Parade. Het ontwerp van NOAHH draagt bij aan de verdere ontwikkeling van ’s-Hertogenbosch tot cultuurstad van het Zuiden. Het gebouw heeft 2 multifunctionele zalen. Elk met een eigen sfeer en een eigen programmering. Alle ruimtes zijn verbonden door ruime foyers. Met veel daglicht en zicht op de Parade. Het theater is een verlengstuk van de Parade.

Het gebouw past goed binnen de omgeving van de Parade. In het gebouw zijn veel slimme en duurzame oplossingen verwerkt. Zoals hergebruik van delen van de constructie en van materialen. De zalen zijn multifunctioneel te gebruiken. Er zijn extra ruimtes, die flexibel in de programmering kunnen worden gebruikt. De kelder staat in verbinding met de foyer, waardoor deze verdieping echt onderdeel is van het gebouw.

Wij zijn er trots op een bijdrage te hebben mogen doen op het gebied van de elektrotechnische werkzaamheden.