Park Dillenburg

Een unieke nieuwe wijk in een groene, parkachtige opzet

Overzicht Park Dillenburg

Wat
Nieuwbouwwijk
Waar
Drunen
Expertises
OntwikkelingBouwTechniek
Opdrachtgever
Hendriks Bouw en Ontwikkeling
Nieuwbouw
Woningen
126

Groene, parkachtige opzet

In Drunen is een prachtige nieuwe wijk verrezen: Park Dillenburg. Hier zijn in totaal 126 woningen gemaakt. In een groene, parkachtige opzet met ruime percelen is een mooie combinatie van rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, patio’s en vrijstaande woningen gerealiseerd. De ligging is ideaal; grenzend aan het buitengebied, maar ook op loopafstand van het pittoreske en gezellige centrum van Drunen. Park Dillenburg is een unieke nieuwe wijk in deze gezellige Brabantse gemeente. Een plek waar met plezier gewoond wordt.

Conceptwoningen

Bij dit project hebben we gebruik gemaakt van ons Premium Concept Wonen: een standaard modulaire conceptwoning. De hoofdconstructie is dus bij alle woningen hetzelfde. Door echter verschillende stijlen architectuur toe te passen is er toch een frisse, gevarieerde wijk ontstaan.

De woningen zijn gebouwd voor particulieren. Wat wij belangrijk vinden, is dat elke particulier naar eigen wens volgens maatwerk zijn woning kan inrichten. Enkele maatwerktoepassingen bij dit project zijn zolderindelingen naar wens, uitbouwen, koppelen van de garages aan de woning, dakkapellen en zonnepanelen.

Prefab elementen

  • Standaard bergingen, inclusief prefab-vloer
  • Prefab-overstekken
  • Erkers in prefab uitgevoerd

De architectuur

Park Dillenburg bestaat uit een ensemble van vier woningstijlen. De bekende architectenbureaus Visser en Bouwman uit Den Bosch en Van den Pauwert Architecten uit Eindhoven hebben zich over het ontwerp ontfermd. Zij werkten ieder twee woonstijlen uit.

Van den Pauwert architecten is verantwoordelijk voor de stijl die geïnspireerd is op jaren 30-woningen en daarnaast geïnspireerd is op de Delftse School. De op de jaren 30 geïnspireerde woningen kenmerken zich door donkerrood metselwerk met witte accenten. De woningen hebben een horizontale geleding geaccentueerd door uitstekende witte goten. De woningen geïnspireerd op de Delftse School zijn verticaal geleed en kenmerken zich verder door een eenvoudige maar statige architectonische opbouw. In beide stijlen worden er rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen gerealiseerd. De patiowoningen zijn frisse, witte woningen met contrasterende houten accenten. De grote glaspartijen maken de woningen modern en licht.

Architectenbureau Visser en Bouwman liet zich inspireren door twee historische gebouwen in Drunen; het historische stationsgebouw (bouwjaar 1881, gesloopt in 1967) en het Raadhuis van Drunen, respectievelijk gebouwd in Chalet stijl en in Delftse Schoolstijl. De woningen die zijn ontworpen in de Chaletstijl hebben een rijke beeldtaal met siermetselwerk (spekbanden en geschilderde geveldelen), dakoverstekken en de houten nokornamenten die zo kenmerkend zijn voor deze stijl. Dit geeft een gedetailleerd en zeer fraai en luxe resultaat. De architectuurstijl van de Delftse School is een eenvoudige traditionele bouwstijl met veel aandacht voor details. Kenmerkend is het veelvuldige gebruik van baksteen met ambachtelijke detailleringen en topgevels met daarachter verholen goten.