Molukkenstraat Nijmegen

Transformatie van school naar appartementen

Molukkenstraat

Wat
Transformatie
Waar
Nijmegen
Expertises
OnderhoudBouw
Opdrachtgever
Woonwaarts
Werkzaamheden
Transformatie schoolgebouw
16
Nieuwbouw
8

Transformatie

In opdracht van Woonwaarts voert Hendriks Onderhoud werkzaamheden uit aan en bij een oud schoolgebouw in de Indische buurt van Nijmegen. Het schoolgebouw wordt omgebouwd tot 16 appartementen. De appartementen variëren in grootte en zijn geschikt voor starters en een- en tweepersoonshuishoudens. 

Houtskeletbouw

Op het oude schoolplein komt een klein nieuwbouwcomplex met 4 appartementen en 4 studio's. Het casco en de gevelinvulling worden met houtskeletbouwelementen verzorgd. Deze elementen worden vervaardigd in onze eigen houtconstructiefabriek. 

Architectuur

Architectenbureau opZoom is de architect van deze transformatie. Door de huidige portieken in het schoolgebouw bij de lokalen te trekken en de trapopgangen te verwijderen, ontstaat een nieuwe ontsluitingstructuur. Deze ontsluiting maakt het mogelijke alle appartementen vanuit één stijgpunt te bereiken. De te realiseren galerij wordt extra breed uitgevoerd zodat deze tevens dienst kan doen als buitenruimte aan de appartementen op de verdieping. Het gevelontwerp voor de nieuwbouw borduurt voort op de shake handsarchitectuur van het bestaande schoolgebouw en geeft hier een hedendaagse interpretatie aan. 

Oplevering appartementen Molukkenstraat