Landgoed Steenenburg

NeuroScience Park en woningbouw op voormalig Land van Ooit

Overzicht Landgoed Steenenburg

Wat
Woningbouw, sciencepark, medisch centrum
Waar
Drunen
Expertises
OntwikkelingBouwTechniek
Opdrachtgever
Jan Kelders sr.
Woningbouw
Appartementen
120
Grondgebonden woningen
46
NeuroScience Park
Oppervlakte m2 begane grond
1250

Woningbouw en NeuroScience Park

In de komende jaren gaan we het voormalig Land van Ooit gebied ontwikkelen: het Landgoed Steenenburg in Drunen. Op het landgoed van 40 hectare komt woningbouw en een NeuroScience Park (de campus).

Het wordt een groot project dat we uitvoeren met veel verschillende partners. Initiatiefnemer Jan Kelders sr. is onderdeel van het projectteam van de gemeente Heusden. Het plan voor het NeuroScience Park is gemaakt door ons, samen met Paul Jansen en Jacques van Dinteren van de IADP (Innovation Area Development Partnership). Arup droeg zorg voor de ontwikkelingsstrategie (incl. landschapsplan, mobiliteitsvisie en duurzaamheidsplan). Onderdeel van het NeuroScience Park zal een MS Expertise Centrum zijn, waaraan we samen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) invulling geven. Kelders sr. zal het centrum sponsoren door het eerste gebouw op de campus voor het MS behandel- en onderzoeksteam beschikbaar te stellen.

De woningen worden ontwikkeld en gebouwd door onze dochteronderneming Hendriks Coppelmans. Zij zorgen voor ca. 120 appartementen en 46 grondgebonden woningen. De eerste fase van de woningen is in verkoop.

Cultureel erfgoed en natuur op het landgoed

Om het kasteel op het landgoed een nieuwe functie te geven heeft Kelders sr. samen met oud-Drunenaar en eigenaar van de Libema groep, de heer D. Lips, een plan ingediend bij de gemeente. Dit is met de gemeente, de provincie Noord-Brabant, Monumentenhuis Brabant en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed in 2 jaar tijd verder uitgewerkt. Het kasteel wordt een ontmoetingsplek op Steenenburg waar vergaderd, gegeten en overnacht kan worden.

Ook voor het behoud van het cultureel erfgoed en de ontwikkeling van de natuur op het landgoed is goede aandacht geregeld. Samen met de Natuur- en Milieuvereniging Heusden en het Groene Hart Brabant richt Kelders sr. een stichting op, die zich hiervoor gaat inzetten.

Bekijk het persbericht (10-3-2022)

Meer informatie Landgoed Steenenburg