Kralensnoer

De laatste schakel van de Heeswijkse Kampen

Overzicht Kralensnoer

Wat
Nieuwbouw
Waar
Cuijk
Expertises
OntwikkelingBouwTechniek
Opdrachtgever
Woningcorporatie Mooiland
Sociale huurappartementen
Sociale huurappartementen Turn-Key
48

De laatste kraal aan de snoer

In Cuijk werkt Hendriks Bouw en Ontwikkeling in samenwerking met Woningcorporatie Mooiland en de gemeente Land van Cuijk aan de laatste ontwikkeling van de Kralensnoer in het bestemmingsplan Heeswijkse Kampen. In opdracht van Stichting Mooiland worden hier 48 sociale nieuwbouwappartementen gerealiseerd. Een mooie uitbreiding van het sociale huuraanbod in de gemeent. In september 2023 tekenden Stichting Mooiland en Hendriks Projectontwikkeling de ontwikkel- en realisatieovereenkomst. 

Ontwerp

Met het appartementengebouw is de 'kralensnoer' in de Heeswijkse Kampen voltooid. Dit laatste bouwdeel completeert de andere, naastgelegen bebouwing. De begane grond aan de 'Lavendel' is discreet afgeschermd door een groene wal, waardoor de achterliggende berging uit het zicht blijft en de appartementen op de eerste verdieping direct aan de natuur grenzen. De appartementen aan de entreezijde krijgen ieder hun eigen voortuintje. Het gebruik van twee kleuren in de gevel creëert een stijlvolle tweedeling, waardoor het ontwerp naadloos aansluit op het naastgelegen pand. 

Betaalbare huurwoningen

Met het toevoegen van 48 sociale huurappartementen breidt Woningcorporatie Mooiland het aantal sociale huurwoningen in de gemeente Land van Cuijk aanzienlijk uit. Een mooie aanvulling op het aantal beschikbare betaalbare huurwoningen in de gemeente. Daarnaast geeft de woningcorporatie invulling aan de eigen doelstellingen op het gebied van betaalbaarheid en duurzaamheid van het woningaanbod.