IKC Campus aan De Lanen

De wereld ontmoeten

IKC Campus aan De Lanen

Wat
Nieuwbouw IKC Campus aan De Lanen
Waar
Rosmalen
Expertises
TechniekDuurzaam beheer
Opdrachtgever
BMVStichting Beheer Kindcentra (SBK)

Gezond en duurzaam kindcentrum

De nieuwbouw van het Kindcentrum maakt onderdeel uit van het centrum van De Groote Wielen in Rosmalen. Het ligt in het park tussen de te ontwikkelen buurten ‘Tuinenrijk’ en ‘De Vesting’. Het gebouw omvat circa 4.000 m² met daarin een basisschool (voor 500 leerlingen), een kinderdagopvang, een buitenschoolse opvang en een gymzaal.

Campus aan De Lanen is een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) waarbij aan de Frisse Scholen Klasse B is voldaan.

De duurzame nieuwbouw maakt connectie met de groene omgeving met aan beide zijden ruimte voor speelpleinen en groen. Om de bebouwing heen is ruimte ingericht voor bewegen, een moestuin en fietsenstallingen voor kinderen en medewerkers.

Duurzaam gebouw

Er is een duurzaam warmtepompsysteem geïnstalleerd voor verwarming en koeling, uitgevoerd als vloerverwarming/koeling. De centrale ventilatie met warmte terugwinning vindt plaats op basis van CO2 sturing. Daarnaast is er LED-verlichting aangebracht.

Duurzame installaties: preventief onderhoud en monitoring voor optimale prestatie

Wij hebben alle installatie-onderdelen, elektra, loodgieterswerk, verwarming en ventilatie in opdracht van BMV geïnstalleerd.

Ook het onderhoud en beheer van de installaties is bij ons in goede handen. Hendriks Duurzaam Beheer verzorgt dit voor Stichting Beheer Kindcentra (SBK) op contractbasis. Als integrale partner kennen we de installatie door en door. En dat is juist bij een duurzame installatie een pluspunt, want deze heeft wat extra aandacht nodig om optimaal te functioneren. Dat is echt een vak apart! Door preventief onderhoud en monitoring met slimme software en sensoren zorgen we voor een goed functionerend geheel met het hoogst haalbare rendement. En mocht er toch een storing zijn dan is onze 24-uursstoringdienst snel paraat voor een oplossing.

SBK kan gedurende de contractperiode rekenen op een actieve beheerpartner. Met technische knowhow, meetgegevens en doorrekeningen geven we inzicht en advies over de beste exploitatie.

 

 

 

Opening IKC Campus Aan de Lanen