Don Bosco

Hemels wonen

Don Bosco 17 appartementen

Wat
Transformatie kerk tot woongebouw
Waar
Eindhoven
Expertises
Techniek
Opdrachtgever
BMV
Transformatie
Appartementen
17

Hemels wonen

Medio juni 2022 is de verkoop gestart voor de appartementen Don Bosco in Eindhoven. Het aanbod bestaat uit 17 luxe appartementen met elk een eigen karakter, uitzicht en beleving. De indeling en grootte verschilt per appartement. Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier op de website van de ontwikkelaar Land ‘s-Heeren.

De appartementen

De appartementen van Don Bosco staan voor kwaliteit, een eigen karakter én beleving. Alle beschikken over een ruime woonkamer met open keuken en een prachtig uitzicht. De appartementen worden volledig gasvrij gebouwd, waardoor de energiekosten een stuk lager zijn. Ook is er genoeg parkeermogelijkheid voor degenen die beschikken over een eigen auto. De appartementen passen bij het karakteristieke gebouw en worden gebouwd met verschillende moderne technologieën.

De begane grond geeft ruimte aan 6 appartementen, die worden voorzien van extra hoge bijpassende plafonds. Daarnaast worden twee van deze appartementen voorzien van een individuele directe toegang. Op de eerste verdieping worden 5 appartementen gerealiseerd, ieder met een sprekend uitzicht en voorzien van een praktische invulling. De tweede verdieping bestaat uit 4 appartementen die direct onder de schuine kap worden gerealiseerd. In de karakteristieke Vieringtoren wordt een 5e appartement gerealiseerd. Op de derde verdieping bevindt zich een groot stijlvol penthouse, voorzien van meerdere raampartijen en hoge plafonds.

De installaties

Wij verzorgen alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties in dit voormalige kerkgebouw. 

36 zorgappartementen

In een eerder stadium werkten wij in opdracht van BMV aan de realisatie van 36 zorgappartementen aan het Mimosaplein in Eindhoven in de achtertuin van de voormalige Don Bosco kerk. De technische installaties zijn van onze hand. 

Lunet Zorg biedt hier een vorm van begeleid wonen aan. De nieuwbouw in de voormalige Dahliatuin bestaat uit twee verdiepingen en een plat dak, opgetrokken in baksteen die aansluit in de stijl van de kerk uit 1954. Hierin zijn 36 studio’s en gemeenschappelijke ruimtes gecreëerd. De hoogte sluit aan bij de huidige bebouwing aan de Gentiaanweg. Tussen de kerk en het zorgcomplex komt een buitenruimte voor bewoners van beide gebouwen.