Domusdela

Restauratie en herbestemming van de voormalige Paterskerk en het klooster Mariënhage

Overzicht Domusdela

Wat
Hotel/conferentieoord/kantoren
Waar
Eindhoven
Expertises
Techniek
Restauratie
Oppervlakte m2
8670

Restauratie en herbestemming van de voormalige Paterskerk en het klooster Mariënhage in het centrum van Eindhoven

Het project behelst de restauratie en herbestemming van de voormalige Paterskerk en het klooster Mariënhage in het centrum van Eindhoven. Op deze schitterende locatie, met een oppervlakte van 8.670 m2, is een hotel met 69 kamers, vergaderruimtes, brasserie en ceremonie ruimtes in de Paterskerk en op de verdieping van de kapel gerealiseerd. Het geheel aan gebouwen is met elkaar verbonden door middel van een nieuw gebouwde ‘knoop’.

Door Hendriks Techniek en onderaannemers werden de volledige installaties E en W aangebracht inclusief technische ruimtes.

Extreem korte voorbereidingstijd

De realisatie van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige voorzieningen (inclusief technische ruimtes) binnen DOMUSDELA is het allround installatiebedrijf op het lijf geschreven. “Zowel qua grootte als complexiteit betreft het hier een uniek project”, aldus Kuylaars. “Je praat over de transformatie van een monumentaal en uit verschillende gebouwen bestaand object naar een modern onderkomen dat tot in detail dient te voorzien in de behoeften van de gasten en exploitanten. Het is dan niet raar dat je gedurende de uitvoering met regelmaat voor verrassingen komt te staan en tussentijds de nodige wijzigingen moet doorvoeren om tot de juiste installatietechnische oplossing te komen. Naast de omvang maakte dat gegeven deze opdracht bijzonder. De grootste uitdaging lag echter in de extreem korte voorbereidingstijd. Want hoewel er nauwelijks tijd was voor de engineering, hebben we dit project van vijf miljoen euro toch in minder dan een jaar tijd gerealiseerd.”

Eervolle vermelding in glas in lood

Bij Domusdela in Eindhoven zijn diverse uitvoerende personen van de werkvloer vereeuwigd in een glas en lood raam. Dit overkwam onze collega’s Arold Oomen en Mark van Rooij.  Wat een mooie waardering van de opdrachtgever! De Latijnse tekst ‘Labor omnia vincit improbus’ betekent ‘Arbeid overwint alles’.

Een mooier compliment konden zij niet krijgen.