Biezenlaan

Herstructurering van een hele wijk

Overzicht Biezenlaan

Wat
Woningen
Waar
Arnhem
Expertises
BouwOnderhoud
Opdrachtgever
Volkshuisvesting
Huurwoningen
Woningen verduurzaamd
76
Woningen geconserveerd
58
Woningen gerenoveerd
15

Herstructurering van een hele wijk

Voor Volkshuisvesting Arnhem herstructureerden we een wijk waarin 35 woningen gesloopt en nieuw gebouwd werden. Daarnaast werden 76 woningen gerenoveerd aan de Biezenlaan e.o. in de wijk Malburgen in Arnhem. In dit integrale project zetten we de disciplines Ontwikkeling, Bouw, Techniek, Onderhoud en Beheer in.

De 76 huurwoningen werden verduurzaamd en 58 woningen werden geconserveerd. Dat houdt in dat de kozijnen vervangen werden en voorzien van HR++(dubbel) glas. De buitengevel, het dak en de begane grondvloer werden na-geïsoleerd en de woningen kregen nieuwe dakpannen.

De overige 15 woningen hebben we gerenoveerd. Dit scenario houdt onder andere in het vervangen van de kozijnen en het voorzien van HR+++(triple) glas. Daarnaast het na-isoleren van buitengevels, daken en begane grondvloeren. Ook hier werden nieuwe dakpannen aangebracht. Tevens werden deze woningen voorzien van centrale mechanische ventilatie (CO2-gestuurd) en kregen ze, per woning, 9 PV-panelen. Ook werden de buitenbergingen vervangen. In 2018 zijn er 3 proefwoningen gerealiseerd, die hebben geleid tot de keuzes voor verduurzamen, conserveren en/of renoveren.