Andalhof

35 zorgwoningen in Andelst

Overzicht Andalhof

Wat
Zorgwoningen
Waar
Andelst
Expertises
BouwTechniekDuurzaam beheer
Opdrachtgever
Stichting Samen Zorgen
Nieuwbouw
Woningen
35

35 zorgwoningen die voldoen aan de eisen van nu

In opdracht van Stichting Samen Zorgen realiseert Hendriks Bouw en Ontwikkeling de bouw van 35 zorgwoningen in Herveld (gemeente Overbetuwe), ook bekend als Andalhof. 

Het huidige zorgcomplex voldoet niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Reden waarom Stichting Samen Zorgen heeft gekozen voor nieuwbouw.

Henriks Bouw en Ontwikkeling heeft het totale traject van technische engineering in 3D verzorgd, voor zowel het bouwkundige als het installatietechnische deel. Daarnaast hebben we het terrein bouwrijp gemaakt en verzorgden we de gehele terreininrichting inclusief het opnieuw aanleggen van de tuin.

Duurzame locatie

Andalhof is duurzaam gebouwd. Zo ligt het dak vol met zonnepanelen en wordt het verwarmd door een luchtwarmtepomp. Deze zorgt ook voor warmteterugwinning. Verder is er zonwering aangebracht en komt er op het terrein een systeem dat het regenwater opvangt. Jeanette: “Waar we ook trots op zijn is dat de locatie beschikt over zogenaamde Biobased keukens: zowel het materiaal dat is gebruikt als de wijze van transport zijn duurzaam.” De locatie is zo ingericht dat bewoners hun eigen appartement hebben, maar ook eenvoudig de gezelligheid van medebewoners kunnen opzoeken in de buurtkamer of in de tuin. Op deze wijze kunnen bewoners maximale eigen regie behouden en zorg en ondersteuning krijgen als dat noodzakelijk is.

Een vlot en prettig verlopen bouwproces

Hendriks blikt terug op het bouwproces: “Wij hebben Stichting Samen Zorgen met veel plezier begeleid en geadviseerd bij de realisatie van de nieuwbouw. Wij zijn in gesprek gegaan over de toekomstige bewoners van de nieuwbouw waardoor we ook de juiste adviezen konden geven. Dat verplaatsen in de doelgroep is voor ons een vanzelfsprekendheid. We kijken terug op een vlot en prettig verlopen bouwproces. Met de keuze voor een energiezuinige nieuwbouw kan SSZ weer jaren vooruit.”