Henk van Erp

Woningcorporatie Zayaz

Henk van Erp, coördinator projectontwikkeling bij Zayaz over de samenwerking met Hendriks

“Wij zijn heel tevreden over de oplossingen die Hendriks heeft bedacht. Zo was de manier waarop de verdiepingsvloer is gebouwd technisch vernieuwend en nog niet vaak toegepast. Daar heeft nog een artikel over in de Cobouw gestaan. Dat systeem paste ook goed bij de opdracht omdat we ook met lage verdiepingshoogten zaten.”

“Wat ik ook sterk vond was Hendriks’ interpretatie van het bouwbesluit dat de begane grondvloer niet verlaagd hoefde te worden. Terwijl het uitgangspunt van de uitvraag was dat het bouwbesluit een verlaging van de begane grondvloer voorschreef. Daar namen jullie ook de verantwoordelijkheid voor. En we hebben daar ook inderdaad de vergunning voor gekregen. Zo kregen we een oplossing die veel prettiger is voor de bewoners. Bovendien scheelde het fors in de kosten.”

“Ook zat een vluchttrap op een plek die in de uitvoering lastig was. Toen is er een nieuwe positie gekozen voor de vluchttrap waardoor we de twee geplande studio’s om konden zetten naar twee appartementen. Daardoor zijn we van 10 appartementen en 2 studio’s naar 12 appartementen gegaan. Dat heeft het project en het wooncomfort echt fors verbeterd. Daar zie je echt de voordelen van de UAV-gc én de samenwerking met Hendriks. Bij de oplevering hadden we ook bijna geen opleverpunten. Voor Zayaz was dit echt een goed project.”

Bekijk project Bartjeskerk

Bezoek de website van deze woningcorporatie