Nieuwbouw

Het afgelopen jaar realiseerde Hendriks Onderhoud en Beheer in opdracht van Park en People, een samenwerking van Heijmans Vastgoed en Hendriks Projectontwikkeling, het nieuwe clubgebouw. De nieuwbouw ligt naast het clubgebouw van tafeltennisvereniging OTTC. Bij het nieuwe gebouw komt ook een parkeerplaats met 50 plekken. Die wordt hoofdzakelijk door de muziekvereniging gebruikt, maar ook door andere clubs en verenigingen die van het onderkomen gebruik kunnen maken.

De architect

Peter Elemans: “Het nieuwe gebouw bestaat als gevolg van de geluidseisen uit een grotendeels gesloten volume. Dit volume kent twee ingrepen: Een fraai vormgegeven geluidscherm op de hoek van het pand die deze accentueert én tevens verwijst naar de entreegevel. Daarnaast is er een insnijding in de entreegevel met wit metselwerk. In deze witte plint bevinden zich de hoofdentree en de overige vensters. Ondanks het gesloten volume is zicht van binnen naar buiten gerealiseerd door een serie kantoorruimten vorm te geven als geluidsspouw. Hierdoor is het prettig samen muziek maken met daglicht zicht op het groen.

Terugblik

Jarenlang was Hartog gevestigd aan de Beethovengaarde, vlakbij ROC de Leygraaf. Voor de ontwikkeling van 130 nieuwbouwwoningen in het Componistenkwartier, onderdeel van de Talentencampus Oss, heeft de muziekvereniging plaats gemaakt. In overleg met de gemeente is besloten dat Hartog op sportpark De Rusheuvel een nieuw onderkomen zou krijgen. -tekst loopt door onder foto-

Michael Hendriks en voorzitter Bennie van Zandvoort

Toekomst

Voorzitter Bennie van Zandvoort: “Ik zie deze plek hét kloppend hart van muzikaal Oss worden, met crossmediale samenwerkingen, waarbij jong en oud elkaar ontmoeten Het zou mooi zijn als het gebouw optimaal gebruikt wordt. Het leent zich zeker voor een samenwerking met andere musici. Ik zie bijvoorbeeld mogelijkheden voor de big band, zangkoren, dweilkappellen en andere muziekgezelschappen Laten we deze nieuwe plek met elkaar optimaal gaan gebruiken. We kijken er naar uit om samen met onze 40 leden weer muziek te maken. Zeker nu we weer de beschikking hebben over een fantastische nieuwe plek. Hopelijk is dat zeer binnenkort weer mogelijk.”
Hoewel nog enkele jaren te gaan, in 2028 hoopt Hartog haar eeuwfeest te vieren in haar nieuwe onderkomen.