Disciplines Techniek

Wat we je bieden

Wat we je bieden

We bieden je zo ongeveer alles op gebied van installaties. Het ontwerpen en aanleggen daarvan moet goed gebeuren: het is een kwestie van veiligheid. Daarom zijn we in het bezit van alle benodigde certificeringen. 

Bekijk onze certificeringen

W-installaties

In elk nieuwbouwproject heb je verwarming en sanitair- en keukenvoorzieningen nodig. Maar bij W-installaties komt nog meer kijken: ook de luchtbehandeling en klimaatbeheersing moet ontworpen en aangelegd worden. En dan kom je voor keuzes te staan: wordt het een passief koelsysteem of koude opslag in de bodem? Wordt het een (collectieve) WKO met open systeem of worden het gesloten systemen? Zo zijn er op elk gebied keuzes te maken, die we samen met jou en de constructeur maken. Jouw voordeel? Als integrale bouwer kennen we bij dit soort afwegingen heel goed de wisselwerking tussen installaties en bouwkundige aspecten. Ook als het gaat om comfortbeleving, gebruiksgemak en lange termijnkosten. Zo weet je precies wat je straks van je installaties kunt verwachten.

Als gecertificeerde en erkende installateur beloven we je:

 • Het beste advies
 • In BIM uitgewerkte ontwerpen
 • Vakkundig aangelegde installaties
 • Volledig beheer en onderhoud

E-installaties

Alles werkt op elektriciteit: van de verlichting tot en met je computers. Die infrastructuur ontwerpen we en leggen we aan, ook de systemen voor energieopwekking, -opslag en optimale balancering met verbruiksmomenten. Daarbij kan je denken aan zonnepanelen, laadpalen en andere E-installatiezaken die met energietransitie te maken hebben. Dan moet er wel rekening gehouden zijn met het verloop van de kabels in de constructie, dus we ontwerpen graag samen met de constructeur om het naadloos in te kunnen passen via BIM.

In het plan houden we rekening met jouw wensen. Dus: Hoe wil je dat je schoolbel klinkt? Hoe moet een alarm terechtkomen bij de verpleging? Hoe redundant wil je de connectiviteit ingericht hebben? Welk standaard maatwerkpakket wil je je woningkopers bieden bij het plaatsen van stopcontacten?

 

Gebouwautomatisering

Meer comfort, een gunstiger energieverbruik en lagere onderhoudskosten: het ligt binnen handbereik, dankzij steeds slimmere gebouwbeheersystemen.

Slimme gebouwen zijn de toekomst. Ze staan volledig in dienst van de gebruikers, tot op een hoog niveau van veiligheid, comfort en duurzaamheid. Daarom volgen we de technologische ontwikkelingen op de voet. Sterker nog: we gebruiken onze thuishaven (Dome-X) als proeftuin voor tests en pilots. Daarna vertalen we ze naar slimme, innovatieve oplossingen, producten en diensten .

Schat aan informatie
Sensoren in gebouwen leveren een schat aan informatie op. Die data gebruiken we als input voor analyses en verbetervoorstellen.

Een goed voorbeeld is ons partnerschap met KNX, een systeem dat gebouwautomatisering naar een volgende dimensie tilt. KNX is bijvoorbeeld ideaal voor:

 • Efficiënte verlichting
 • Verwarming, ventilatie en klimaatbeheersing
 • Automatische alarmsystemen

Hierdoor neemt het comfort toe, dalen de energiekosten en liggen er grote kansen om te besparen op onderhoud. De installaties geven namelijk zélf aan wanneer onderhoud nodig is.

Energielevering

De markt verwacht steeds meer dat een modern bouw- en installatiebedrijf ook de complete energiebehoefte kan invullen. Ook deze rol van energieleverancier vervullen we graag voor jou.

We hebben alle organisatorische, financiële en technische kwaliteiten in huis om warmte (en koude) aan consumenten te mogen leveren. Natuurlijk komt de energie uit duurzame bron. We exploiteren en beheren deze WarmteKoudeOpslag-installaties (WKO) via onze dochtermaatschappij GasloOss Sibelius. Als door de ACM geaccrediteerde energieleverancier leveren we de volgende diensten:

 • Het organiseren van de bemetering
 • Het geven van inzicht in termijnrekeningen
 • Het hanteren van een goede reactietijd bij financiële afhandeling
 • Het afhandelen van klachten

Brand- en inbraakbeveiliging

De gebruikers van je gebouw een veilige omgeving bieden? Dat realiseer je onder andere met goede brandmeld- en beveiligingsinstallaties. Geïnstalleerd met de grootste zorg, want veiligheid staat bij ons altijd op één.

Eén adres voor ontwerp, installatie, aansluiting en onderhoud is wel zo handig. Daarom verzorgen we alle denkbare beveiligingsinstallaties, zowel voor utiliteit als voor woningen, voor de risicoklassen 1 tot en met 3.

Utiliteit en woningen
We starten met een risico-inventarisatie, en ontwerpen daarna pas een passende installatie. Zo krijgt het gebouw exact de mate van veiligheid die past bij de gebouw.

Hulp bij certificering: NEN 3140
Desgewenst begeleiden we je bij de NEN 3140-keuring (verplicht in werkomgevingen volgens de Arbowet). Dat doen we vakkundig, duidelijk, praktisch en doelgericht. Goed geregeld dus, zonder omkijken of een overdaad aan papierwerk!