Nieuw leven voor locatie 't Oude Theater in Oss

Een plek in de stad en een entree waar we straks trots op mogen zijn!

Locatie ’t Oude Theater is een gebied in het centrum van Oss. Het ligt tussen het Centraal Station Oss en het stadshart en is op dit moment geen visitekaartje. Alle reden dus om deze centrale plek nieuw leven in te blazen. Een opgave waarbij we de directe omgeving willen betrekken en gezien de ligging eigenlijk iedereen in Oss.

Een MeedenkDag en Bijpraatavonden

De geschiedenis van Hendriks is al meer dan 100 jaar verbonden met die van Oss. Oss is onze vestigingsstad en die dragen wij een warm hart toe. Locatie 't Oude Theater ligt midden in de Oss en willen we in overleg met de omgeving, de gemeente en de stad omvormen tot een gebied dat optimaal aansluit bij zijn omgeving.

Open uitnodiging

Dat doen we onder meer door input op te halen vanuit de stad. Zo organiseerden we op 30 september 2023 een MeedenkDag en op 26 en 28 maart jl. twee Bijpraatavonden. Met een open uitnodiging om deze bij te wonen, waarvan velen gebruik maakten. Bezoekers konden reageren op schetsontwerpen en de tussenstand van een ontwerp voor dit gebied. Ook konden mensen vragen stellen en reageren op de plannen. Wie de bijeenkomsten niet kon bijwonen, kon online reageren. Alle reacties verzamelden we en verwerkten we zorgvuldig in verslagen, die iedereen online kan inzien.

Verbindende en stadse plek

Het uiteindelijke doel: een verbindende en stadse plek creëren met een dorps karakter, waar jong en oud elkaar ontmoeten. Een groene plek ook, die met oog voor het verleden, het heden én de toekomst tot stand komt. Daarnaast willen we een aantrekkelijke entree realiseren, met woningen voor iedereen die op een centrale, gemakkelijke bereikbare plek willen wonen. Dichtbij voorzieningen en het openbaar vervoer. Een plek waar de stad straks trots op mag zijn!