Disciplines Energie

Verduurzaming vastgoed

Wij bieden diverse mogelijkheden voor verduurzaming van bestaand vastgoed of een gebied. Standaard voeren we een verduurzamingsscan uit. Bij bestaand vastgoed analyseren we de huidige total cost of ownership en zetten deze af tegen de gewenste situatie. Bijvoorbeeld optimalisatie van een bestaand label. 

Wij zorgen voor een strategische routekaart waardoor je inzicht krijgt in de mogelijkheden. We laten zien welke verduurzamingsmaatregelen mogelijk zijn én hoe de kosten/baten van de diverse maatregelen zich verhouden. 

Zo creëren we inzicht in de kansen per gebouw vanuit strategisch, tactisch en operationeel perspectief. Voor elk gebouw een ander pakket maatregelen? Jij beslist. Wij stellen een routekaart richting uitvoering op inclusief goedkeuring stakeholders en financiering. Zet jij met ons de vervolgstap voor het verduurzamen van jouw vastgoed? 

Contact

Duurzaam warmte opwekken

Hoe mooi is het als we duurzame energie opwekken voor jouw vastgoed. In een vroeg stadium kijken we naar de mogelijkheden voor het opwekken en optimaliseren van de warmte- en koude vraag. Je krijgt van ons een business case voorgelegd. Van het ontwerp naar realisatie en uiteindelijk het beheer van de Warmte Koude Opslag (WKO). Wij staan graag voor je klaar. 

Contact

Duurzame lokale energiesystemen

Ook voor duurzame lokale energiesystemen kun je bij ons terecht. Wij ontwikkelen, realiseren en beheren deze. En indien gewenst financieren we deze ook. 
 
De technieken die wij hanteren:

PVT
Het PVT-paneel heeft een zonnepaneel en een thermische wisselaar. Daarmee krijg je warmte, warm tapwater en elektriciteit vanuit één oppervlak. 

WKO
Een WKO-installatie verwarmt en koelt gebouwen door middel van bodemenergie: het grootschalig opslaan van warmte en koude in water diep onder de grond. In de zomer wordt koud water uit de bodem gehaald en via een warmtewisselaar ingezet om jouw gebouw te koelen. Tegelijkertijd wordt de warmte uit jouw gebouw afgevoerd en in de bodem opgeslagen voor gebruik in de winter. Met behulp van een warmtepomp wordt het water in de winter vervolgens op de ideale temperatuur gebracht.

Lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp onttrekt op duurzame wijze warmte uit de omgevingslucht. De meeste lucht-water warmtepompen kunnen in de zomer ook koelen. 

Restwarmte 
Restwarmte is warmte die vrijkomt bij (industriële) processen en niet opnieuw in het proces gebruikt wordt. Deze warmte kan ingezet worden om gebouwen te verwarmen. Dit is een milieuvriendelijke en CO2-neutrale manier van verwarmen.

Gesloten bron
Een gesloten bronsysteem bestaat uit één of meerdere bodemcollectoren die energie onttrekken aan de bodem. Deze energie verwarmt of koelt het gebouw.

Hybride
Met een All-Electric warmtepomp bespaar je maximaal op je gasverbruik. Is je cv-ketel nog niet aan vervanging toe of wil je om praktische of financiële redenen liever verduurzamen in stappen? Dán is een All-Electric Ready (hybride) warmtepomp het beste alternatief.

Contact

Zonnepanelen

We bieden ook A-merk zonnepanelen (zowel PV als PVT panelen) aan in een lease- of koopconstructie. Door onze jarenlange ervaring voor onze eigen bouwprojecten (> 400.000 panelen) en vanaf nu dus ook voor externe partijen ben je bij ons aan het juiste adres.

Vanzelfsprekend zorgen we voor vakkundige, brandveilige installatie en werken we met deskundige monteurs die werken volgens de laatste veiligheidsvoorschriften. Je krijgt bij ons 1 vast aanspreekpunt voor alle technische installaties die wij voor je realiseren en/of beheren. 

Verder inventariseren we ook voor welke subsidies het gebouw in aanmerking komt en verzorgen desgewenst de aanvraag hiervan. 

Onze aanpak in 4 heldere stappen: 

1. Situatiescan 
2. Aanbieding
3. Realisatie 
4. Onderhoud en garantie (optioneel)

Onze USP's voor zonnepanelen

Solarparking en laadpalen

Solar parking is een opkomende ontwikkeling. Boven bestaande of nieuwe parkeerterreinen realiseren we een constructie, waar zonnepanelen op geplaatst worden. Zo wordt de beschikbare buitenruimte zowel benut voor het overdekt parkeren als voor energieopwekking. De opgewekte energie wordt direct gekoppeld aan de laadpalen. 

We ontwikkelen een plan voor de locatie inclusief of exclusief financiering. We verzorgen de realisatie en het beheer van het solar parking systeem en de laadpalen.  

Contact

Energiemanagement: Optimaliseer je energiegebruik en bespaar kosten!

Wil je jouw bedrijfskosten verlagen en ecologische voetafdruk verkleinen? Ontdek de kracht van energiemanagement en de voordelen die het biedt voor jouw organisatie.

Energiemanagement is de strategische aanpak om energieverbruik efficiënter te beheren. Het omvat het identificeren van energieverspilling, het vaststellen van doelstellingen voor energie-efficiëntie en het implementeren van maatregelen om deze doelen te bereiken.

Door energiemanagement te integreren in de bedrijfsprocessen, voldoe je niet alleen aan de wettelijke verplichtingen, maar ook jouw energiekosten verlagen aanzienlijk.

Wat doen we dan zoal:

  • Verslimmen energiemeting en volautomatisch data omzetten tot energiebesparingsanalyses;
  • Actief energie besparen;
  • Regeltechnische optimalisatie.
Contact