Meegegroeid met Amvest
“Na mijn afstuderen aan de TUE ben ik in 2002 bij Amvest begonnen. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld en ik ben meegegroeid met die ontwikkelingen. Sinds dit jaar ben ik als projectdirecteur verantwoordelijk voor gebiedsontwikkelingen zoals Strijp R, Overhoeks in Amsterdam (oude Shellterrein), KEMA in Arnhem en Stationsplein Zuid Eindhoven.”

Amvest ontwikkelt zich continu
“Amvest is opgericht in 1997 toen Aegon en PGGM hun vastgoedportefeuilles bundelden. Tot op de dag van vandaag beheren en ontwikkelen we woningen in Nederland. Nog steeds voor onze aandeelhouders Aegon en PGGM, maar inmiddels ook voor andere pensioenfondsen en verzekeraars die zich langjarig committeren aan Amvest en de Nederlandse woningmarkt. Toen ik begon bouwden we al aan een nieuw bedrijf. We maakten de transitie naar gebiedsontwikkelaar vanuit de visie dat de waarde van huurwoningen vooral wordt gecreëerd in gebieden. Door in een vroeg stadium actief te zijn in gebieden, staan we aan de wieg van het creëren van kwaliteit. Daarmee trokken we de hele vastgoedketen naar ons toe. Vervolgens is het vastgoed in fondsen geplaatst. We managen nu twee grote woningbeleggingsfondsen en beheren diverse woningportefeuilles voor investeerders. Al die ontwikkelingen maken ons tot een dynamisch en uniek bedrijf. Waarbij ook steeds nieuwe kansen ontstaan voor medewerkers.”

Focus op goede projecten op de goede plekken
“De komende jaren gaan we onze managementorganisatie verder vormgeven, waarin alle hoogwaardige kennis is gebundeld om opdrachtgevers en fondsen optimaal te bedienen. Onze focus ligt daarbij op goede projecten op goede plekken in de economisch meest aantrekkelijke regio’s van Nederland, tegen een gezond rendement.”

Ralf Peeters

“Kennis bundelen om opdrachtgevers en fondsen optimaal te bedienen”

Specialist in grootschalige gebiedsontwikkelingen
“Ons onderscheidend vermogen is enerzijds dat we als ontwikkelaar en fondsmanager de gehele keten bedienen en dat doen we vanuit onze langetermijnvisie. Omdat we huurwoningen ontwikkelen voor onze eigen beleggingsfondsen, is onze scope per definitie gericht op de lange termijn. Daarbij zijn we specialist in grootschalige gebiedsontwikkelingen, waarbij we gebieden een eigen identiteit geven. En onszelf voor de lange termijn verbinden aan het gebied.”

Landelijke primeur met Strijp R
“Strijp R was in 2005 de eerste gebiedsontwikkeling die we vanuit die visie oppakten. Dat had toen een grote impact op Amvest en dat gaf weer een hele nieuwe dynamiek. De wijze waarop we de gebiedsontwikkeling in Strijp R vanuit een gebiedsidentiteit hebben opgezet, was ook een landelijke primeur. Zeker hoe we al aan de tekentafel de participatie organiseerden met toekomstige stakeholders en buurtbewoners.”

Gerichte keuze vanuit een duidelijk profiel
“Met onze aanpak van gebiedsontwikkeling creëren we bijzondere gebieden met echte meerwaarde. We maken daarbij heel gericht keuzes voor wie we het doen, vanuit een duidelijk profiel. Dat vraagt best lef, omdat je heel veel mensen nìet aanspreekt. Maar de zuivere focus spreekt juist de mensen aan die ergens heel graag willen wonen. En dat zien we ook aan het verloop, want bewoners verhuizen vooral binnen het gebied. Dat is de beste graadmeter voor een geslaagde identiteit. Als je een goede gebiedsidentiteit creëert en daar aan vasthoudt, kun je boven de lokale markt uitstijgen.”

duin almere

Duin Almere“DUIN in Almere – Wij creëren bijzondere gebieden met echte meerwaarde”

Project DUIN in Almere
Een mooi recent project dat we ook met een unieke identiteit hebben ontwikkeld is project DUIN in Almere. De identiteit van een kustgebied is daarbij niet alleen doorgevoerd in de architectuur en in de duinen, maar tot aan de opzet van de tuinen aan toe. We hebben daar ook de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling mee gewonnen. Maar het mooiste compliment is dat bewoners zeggen dat ze een permanent gevoel van vakantie hebben!

Extra info over project DUIN:
DUIN is een circa 100 ha grote gebiedsontwikkeling in de kustzone van Almere Poort. Amvest won met plan DUIN een door de gemeente uitgeschreven besloten prijsvraag onder beleggers. In een nieuw duinlandschap met stranden en bossen realiseert Amvest de komende tien tot vijftien jaar in totaal circa 3.000 woningen, horeca, hotel(s), winkels, zorgvoorzieningen, onderwijs, kantoren, welness en leisure.
Lees hier deel II van het interview>>