En dat vonden anderen ook?

“Het leuke is dat ook collega’s, en enkele trainees, mijn naam hadden geopperd. En toen ik de vraag kreeg of ik dit wilde doen heb ik ook niet lang na hoeven te denken maar gelijk ’ja’ gezegd.”

Wat spreekt je zo aan in deze nieuwe rol?

“Ik vind het leuk om jonge mensen te helpen in hun zoektocht bij het begin van hun loopbaan. Ik weet nog hoe het is om van school te komen en een beetje zoekende te zijn naar wat je precies wilt. En tegenwoordig is er zoveel keus voor jongeren dat het soms lastig is om een focus te hebben op waar je naar toe wilt. Daar denk ik mensen bij te kunnen helpen.”

Wat houdt het traineeprogramma in?

“Trainees zijn HBO- of WO-schoolverlaters die gedurende anderhalf tot twee jaar diverse afdelingen en werkmaatschappijen binnen het Hendriks concern doorlopen. Daarbij zijn er een aantal vaste onderdelen die alle trainees doorlopen plus een aantal ‘keuzeopties’, die we samen met de trainee invullen. Daarbij hebben we geen vaste startdata maar stellen we een maatwerkprogrammna op als zich een goede kandidaat aandient. We hebben momenteel vier trainees in het bedrijf en er staat een vacature open voor een vijfde trainee.”

Wat is jouw rol als traineebegeleider?

“Ik ben aanwezig bij de startgesprekken van ieder blok met de nieuwe leidinggevende, over wat de trainee wil leren en wat wederzijds wordt verwacht. Daarnaast ben ik bij de voortgangsgesprekken en de evaluatie achteraf. Daarnaast heb ik ongetwijfeld ook veel informeel contact en ik ben beschikbaar als coach. Ik krijg ook een rol in de sollicitatiegesprekken en bij open dagen op hogescholen en universiteiten.”

Wat maakt de Hendriks aanpak bijzonder?

“We investeren echt in de instroom van talentvolle jongeren. En niet pas sinds de arbeidsmarkt krap is geworden want sommige trainees hebben al hun 12,5 jarig jubileum gevierd. Sowieso hebben alle trainees een vaste plek gevonden wat een succesratio van 100% betekent!”

De jeugd is de toekomst

“Voor Hendriks is de jeugd de toekomst, zo hadden we vorig jaar liefst 29 stagiaires, leerlingen en afstudeerders in huis. Voor ons is dit natuurlijk een mooie ‘proeftuin’ om de juiste mensen op de juiste plek in de organisatie te laten landen. En beide partijen krijgen de kans om te bepalen waar iemand het best tot zijn of haar recht komt en waar hun passie ligt.”

Meer weten over onze aanpak of interesse in een traineeship bij Hendriks?

Neem contact op via 0412 669 444 of hvdrumpt@hb-oss.nl