Rotsoord

Wonen en werken voor creatievelingen

Rotsoord 7 - woongebouw met ruimte voor creatieve bedrijven

Op de locatie aan Rotsoord 7 in Utrecht, direct naast de voormalige Pastoefabriek die we eerder al renoveerden, ontwikkelen we een woongebouw met ruimte voor creatieve bedrijven. Ons doel? Een upgrade van het gebied waar ook de omgeving blij van wordt.

Wat komt er ?

De locatie Rotsoord 7 doet op dit moment dienst als parkeerterrein en er staat een oude loods. Met onze plannen willen we hieraan een nieuwe invulling geven. Onze plannen omvatten:

  • Een appartementencomplex bestaande uit 54 appartementen
  • 4 bouwlagen aan de Vaartsche Rijn en 5 bouwlagen aan de Rotsoord
  • Een mix van sociale huur, middenhuur en vrije sector koopappartementen
  • Ruimte voor creatieve bedrijven / woon-werkateliers op de begane grond

In maart 2021 heeft college van B en W voor de locatie een intentiedocument vastgesteld. Daarmee gaven ze ons toestemming om de ideeën verder te onderzoeken.

Samen met de omgeving

We willen omwonenden en andere belanghebbenden uit de omgeving betrekken bij de nieuwe plannen. Waar moeten we rekening mee houden? Wat heeft onze speciale aandacht nodig? Waar moeten we echt een oplossing voor bedenken? Zien we iets over het hoofd? In samenwerking met de gemeente Utrecht starten we een participatietraject zodat de omgeving mee kan praten. 

Herontwikkeling Rotsoord7

Actualiteit

De eerste informatiebijeenkomst was op 6 juli 2021. De informatie die we hebben opgehaald hebben we verwerkt in onze plannen. Op 21 december 2021 vond de tweede informatiebijeenkomst plaats. Ondertussen is de bouwenvelop gereed. Deze ligt ter inzage.

Bekijk hieronder de actuele berichten over het plan en het participatietraject:

Houd ook deze webpagina van de gemeente Utrecht in de gaten.

Op 1 oktober 2021 verscheen op nieuwsplatform DUIC een interessant artikel over de historie van Rotsoord

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de plannen? Omdat je graag betrokken blijft bij de ontwikkelingen in je buurt. Of omdat je hier straks misschien wel wilt gaan wonen? Vul dan onderstaand inschrijfformulier in. We informeren je dan over alle belangrijke ontwikkelingen.