Hertogensingel/Foulkesstraat

Een markant ensemble

Overzicht Hertogensingel/Foulkesstraat

Wat
Koopappartementen en zorgappartementen
Waar
Oss
Expertises
Ontwikkeling Bouw
Koopappartementen
Koopappartementen
27
Zorgappartmenten
Geclusterde zorgappartementen met algemene ruimten
24

Het uitgangspunt

De locatie aan de Hertogensingel hoek Foulkesstraat en de naastgelegen locatie Hertogensingel/Oijenseweg leent zich uitstekend voor een integrale ontwikkeling. De Stichting Dichterbij ziet hier een ideale woonlocatie voor haar cliënten voor zich. Hendriks Bouw en Ontwikkeling een mooie locatie voor de bouw van appartementen voor medioren en senioren. De gemeente Oss ambieert hier een gezamenlijke ontwikkeling van beide kavels. Onlangs stelde de gemeente Oss het ambitiedocument vast, waarmee de algemene vertrekkaders van deze ontwikkeling zijn vastgelegd. 

Hertogensingel Oss 4

Het plan

Doel van zowel het ambitiedocument als de betrokken partijen is een plan te ontwikkelen dat aansluit op de vraag vanuit de markt, de doelgroep van Stichting Dichterbij en de ambities van de gemeente Oss. Besloten is de handen ineen te slaan en tot een samenwerking te komen die de ontwikkeling versterkt en waarbij de uitkomst van 1 + 1 meer dan 2 zal zijn. Uiteraard worden ook omwonenden betrokken om mee te praten over de voorgenomen koers. In het najaar van 2023 verwachten we de omgevingsdialoog op te starten. 

Broertje en zusje

Concreet omvat het plan twee volumes. Een ‘broertje en een zusje’, die op deze bijzondere plek een markant ensemble gaan vormen. Een gebouw met koopappartementen op de hoek Hertogensingel/ Foulkesstraat en een gebouw met geclusterde zorgappartementen met algemene ruimten op de hoek Hertogensingel/Oijenseweg. 

Hertogensingel Oss 5

Koopappartementen

De behoefte aan appartementen en levensloopbestendige woningen neemt toe. Met de 19 middeldure appartementen en 8 appartementen in het duurdere segment richt Hendriks Bouw en Ontwikkeling zich op medioren en senioren. Doelgroepen waarvan de kinderen uit huis zijn en die behoefte hebben aan een gelijkvloerse woning in de buurt van het centrum. Naast stellen denken we aan alleenstaanden op gemiddelde of hoge leeftijd. Met zijn relatief rustige ligging nabij alle voorzieningen van het centrum en een busverbinding voor de deur, is de locatie zeer geschikt voor deze doelgroep, waarvoor Hendriks de in totaal 27 koopappartementen ontwikkelt. 

Programma

In het appartementsgebouw zal een programma van drie- en vierkamerappartementen worden gerealiseerd. Dit bestaat uit 19 middeldure appartementen van circa 80 m2 gbo en 8 appartementen in het duurdere segment van circa 120 m2 gbo.  

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de plannen? Omdat je graag betrokken blijft bij de ontwikkelingen in je buurt, of omdat je hier straks misschien wel wilt gaan wonen? Vul dan onderstaand inschrijfformulier in. We informeren je dan over alle belangrijke ontwikkelingen.