Het is daarmee gelegen tegen het centrum, in een wijk in ontwikkeling, met een goede ontsluiting en goede bereikbaarheid te voet, per fiets, bus, trein en auto. De voormalige Pastoe-fabriek is een gebouw met een robuuste uitstraling en een rijke geschiedenis. Hier werden, en worden op dit moment nog steeds, de toonaangevende meubelen van Pastoe geproduceerd.

Cross-overs

De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) heeft in de Pastoe-fabriek zijn opleidingen op het gebied van beeldende kunst gehuisvest. Ook wordt er onderwijs gegeven aan studenten in de richtingen Design, Kunsteducatie en Kunst en Economie. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat in dit onderwijs cross-overs worden gezocht tussen de opleidingen. Ook wordt de samenwerking met de creatieve industrie opgezocht. Daarom komt er in de Pastoe-fabriek ruimte voor jonge start-ups en incubators. Op de 2e verdieping is plek voor bestaande bedrijven op het gebied van onder meer vormgeving, architectuur, (digitaal) ontwerpen, reclame en communicatie. Op de begane grond is ruimte voor een zelfstandig opererend horecaconcept dat zal worden afgestemd op de gebruikers van het complex.

Hendriks Onderhoud en Beheer verzorgt deze grootschalige renovatie. Zij vervangen en schilderen de kozijnen, vernieuwen de indeling door het plaatsen van metalstud en glazen wanden. En ook de E- en W-installaties worden aangepast.