Op de High Tech Campus in Eindhoven hebben wij in 2016 de nieuwbouw van het hoofdkantoor van Shimano Europe gerealiseerd. De opdracht is via een aanbesteding binnengehaald en betreft een integrale aanbieding van Hendriks Bouwbedrijf en Schrijvers Technische Installaties.

BREEAM-Excellent

Het kantoor kent een oppervlakte van ca. 5.000 m2 en heeft een BREEAM-Excellent certificaat. Het is een modern, duurzaam gebouw met een high tech uitstraling. De gevel bestaat hoofdzakelijk uit een aluminium vliesgevel met grote ‘vinnen’, die een zonwerende functie hebben. Verticale metalen lamellen beschermen het gebouw tegen opwarming door de zon en zorgen voor een lichte uitstraling. Door weerkaatsing van het licht naar binnen kan bespaard worden op het gebruik van kunstlicht.

WELL SILVER

Door covid heeft het langer geduurd voor er metingen mogelijk waren in het pand. Maar recent (aug. 2021) is het keurmerk WELL Silver toegekend. De insteek van WELL is om de mensen in het gebouw op de eerste plaats te zetten. WELL biedt een raamwerk voor het optimaliseren van gezondheid en de welzijn van iedereen die werkt, op bezoek komt of een andere ervaring heeft in een gebouw.

BIM

De start bouw vond plaats op 19 april 2016 en de oplevering in januari 2017.
Er was sprake van een zeer korte voorbereidingstijd. Door de toepassing van integrale engineering via BIM was dit haalbaar (zogeheten concurrent engineering).

Meerjarenonderhoudsplan

Schrijvers Technische Installaties verzorgt vanaf de oplevering het meerjarenonderhoud van de technische installaties in het pand van Shimano.

Shimano

Het Japanse Shimano-concern is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling en productie van fietscomponenten en de productie van vishengels en molens. Daarnaast produceert Shimano schoenen en voetenborden voor de roeisport.